Spačva korak bliže provaliji; poraz (i) u Trogiru, najefikasniji Vašarević sa samo tri pogotka!

Rukometaši Spačve od večeras su još korak bliže provaliji! U 6. kolu Lige za ostanak u društvu najboljih gostovali su u Trogiru gdje su od istoimenog domaćina pretrpjeli peti uzastopni poraz.

Rezultatski ravnotežu Spačva je držala do sredine prvoga dijela (7:7), do predaha su Trogirani otišli na +3 (12:9), a u nastavku su stupnjevito dizali razliku do konačnih +8, tj. 26:18.

Gotovo raritetan podatak glasi da je najefikasniji Spačvin igrač bio Karlo Vašarević s tek tri pogotka, od toga jedan iz sedmerca! Neuvjerljivi i vratari, Nikola Ćirović uknjižio je tri obrane, a Aldin Pašagić samo jednu.

Spačvi su večeras, doduše, na ruku išli ostali rezultati, pa je stanje na začelju ljestvice Lige za ostanak ostalo nepromijenjeno; vode Zamet, Bjelovar i Trogir s po 19 bodova, slijede Moslavina 18, Dubrava 16, Karlovac 14, Rudar 11, Umag 10, Spačva 9 i Dubrovnik 3 boda.

Iz Paket 24 Premijer lige izravno ispadaju dva najlošije plasirana sastava, dok sedmoplasirana i osmoplasirana momčad idu u dodatne kvalifikacije za ostanak u eliti.

U 7. kolu Lige za ostanak Spačva u sportskoj dvorani OŠ Bartola Kašića sljedeće subote (9. travnja) igra protiv Dubrovnika.