Spačva uzela bod u Dubrovniku, drugi izmaknuo za dlaku!

U zaostaloj utakmici 8. kola Paket24 Premijer lige rukometaši Spačve gostovali su u Dubrovniku gdje su bili nadomak značajne pobjede, ali su se na kraju morali zadovoljiti bodom! Iako, deset minuta prije kraja sve je ukazivalo na to da Narančasti s Bosuta klize u novi poraz, Dubrovnik je u 50. minuti imao +3, (26:23).

No, Spačva se ekspresno vratila u igru, tek nešto više od dvije minute trebalo joj je za izjednačenje (dva pogotka Čička, a jedan Buntića!), a u sljedeće tri minute za potpuni preokret pobrinuli su se Božić, Vašarević i Vignjević – 26:29!

Ipak, u zadnjih pet minuta drama, jer Radić, Bevanda i Knez vratili su Dubrovčane u život mini-serijom 3:0 pa se u završnici igralo ”gol za gol”. Spačva je bila bliže pobjedi, Jurić je svojim jedinim pogotkom na utakmici postavio 31:32, ali Bevanda je svojim čak dvanaestim (!) deset sekundi prije kraja poentirao za konačnih Dubrovnik 32, Spačva 32!

Imali smo zadnji napad za pobjedu, a pet sekundi prije kraja nije nam dosuđen čisti sedmerac nakon očitog sudačkog previda i nedosuđenog prekršaja na Gruboru. Realno, trebali smo ovo dobiti, šteta što nismo. Ali, nismo ni nezadovoljni, uzeli smo važan bod i sada se nabrijani i motivirani pripremamo za tri domaće utakmice zaredom (Poreč, Varaždin 1930, Gorica, op.a.) u kojima imamo priliku pobjeći za začelja – rekao je nakon dubrovačkog ogleda Spačvin trener Josip Mečić čija momčad je i dalje na začelju s četiri osvojena boda, jednim manje od pretposljednjeg Bjelovara i osmoplasiranog Dubrovnika koji ima i jednu više odigranu utakmicu.

 

DUBROVNIK – SPAČVA       32:32 (14:15)

DUBROVNIK – SD Gospino polje. Bez gledatelja. Suci: Dražen Anušić (Primorski Dolac) i Dubravko Vukovac (Split). 

DUBROVNIK: Ševo (7+1), Morović, Barišić (2); Ugrin 1, Purin, Jurković 2, Bevanda 12 (3), Dabelić 1, Ratkajec 5, Butorac, Mar. Gabrieri 2, Lončarica 2, Radić 4, Kosović, Mat. Gabrieri, Knez 3.

SPAČVA: Ćirović (2), Pašagić (1+10+1), Romić; Jurić 1, Maroš, Vašarević 6, Čičak 4, Buntić 4, Vignjević 8, Grubor 2, Mažurana, Bolanča, Radović, Božić 6, Nedić.

SEDMERCI: Dubrovnik 5 (3), Spačva 1 (0).

ISLJUČENJA: Dubrovnik 10 minuta (Radić 2+2, Knez 2+2, Ugrin 2), Spačva 10 minuta (Buntić 2+2, Nedić 2, Čičak 2, Bolanča 2).

IGRAČ UTAKMICE: Luka Bevanda.