Španjolski veleposlanik u RH Juan Gonzalez-Barba u nastupnom posjetu Gradu Vukovaru

Filip Sušac, Juan Gonzalez-Barba i Ivana Mujkić

Veleposlanika Španjolske u Republici Hrvatskoj NJ. E. Juana Gonzaleza-Barbu u nastupnom posjetu Vukovaru primili su zamjenik vukovarskog gradonačelnika Filip Sušac i pročelnica Ureda gradonačelnika Ivana Mujkić.

– Imali smo prigodu razgovarati o prošlosti Vukovara, njegovoj sadašnjosti i perspektivama. Drago mi je što sam imao priliku španjolskog veleposlanika upoznati s perspektivama razvoja našega grada te potencijalima koje on nudi i razgovarati o budućim suradnjama na području kulture i gospodarstva te ekonomije – naglasio je Sušac.

Gonzalez-Barba je zahvalio domaćinu na susretljivosti i ugodnom prijemu:

– Ovo je moj prvi posjet izvan Zagreba i drago mi je da je to upravo Vukovar. Bilo je vrlo zanimljivo čuti više o gradu, njegovoj prošlosti, ali i sadašnjosti te ga kroz razgovor upoznati iz različitih aspekata. Siguran sam kako će se suradnja ostvariti na brojnim područjimarekao je Gonzalez-Barba koji je danas u Vukovaru otvorio izložbu „Najduže putovanje – Prva plovidba oko svijeta“.

Izložba je upriličena povodom obilježavanja 500. obljetnice dovršetka prvog putovanja oko svijeta (1522. – 2022.) koju su osmislili i organizirali Španjolska kulturna akcija i Ministarstvo kulture i sporta Kraljevine Španjolske, otvorena je u čitaonici Državnog arhiva u Vukovaru, a otvorenju je nazočio i zamjenik vukovarskog gradonačelnika Filip Sušac.