SPEKTAKL, PA DEBAKL Na kaotičnom turniru u Austriji (nisu) nastupili (n)i Cibalijini klinci!

Vienna Euro Trophy naziv je velikog nogometnog turnira koji je u austrijskom St. Pöltenu okupio nadarene mlade nogometaše iz cijele Europe. Među renomiranim klubovima (Juventus, Fulham, Atletico Madrid, Villarreal, Norwich…) našla se i Cibalia i to s tri godišta (2012., 2013. i 2014.). No, spektakl se pretvorio u – debakl!

– Sinoćnje otvorenje je bilo stvarno spektakularno. I baš ništa nije dalo za naslutiti da će nastupiti nikad viđena kalvarija – s mjesta događaja informirao je Ivan Ratkić, uz Ivana Miličevića i Mladena Bartolovića jedan od trojice klupskih trenera koji su na ovaj turnir poveli 35-oricu nadarenih nebeskoplavih talenata.

No…

– Jutros smo krenuli iz hotela na igralište, no po dolasku nas je dočekao promijenjeni raspored prema kojem je naša prva utakmica kasnila sat i pol vremena. Nastala je, naime, pobuna u sudačkim redovima kojima organizatori nisu ispoštovali dogovoreno. Nakon natezanja nastavilo se igrati, pa je uslijedio još jedan sudački štrajk nakon kojega je sve krahiralo.

I…?

– Razgovarali smo s organizatorima koji su u jednom trenutku nestali, izgubio im se svaki trag. Nastala je totalna konfuzija, što da vam kažem, preko 200 ekipa je ovdje. Na kraju smo se mi treneri organizirali, odigrali smo neke utakmice, onako potpuno neslužbeno, bez sudaca. U to je počela i kiša, pa smo se pokupili u hotel.

Organizatorima ni traga ni glasa, uz napomenu da je kotizacija po djetetu koštala 200 eura!

– Naša kontakt osoba uvjerava nas da će nam novac biti vraćen.

Što dalje?

– Ništa, večera pa spavanje. Sutra je planiran povratak kući. Pokušavamo organizirati nekakav izlet do Beča, da djeci baš ne propadne vikend, pa nakon ručka polako prema Vinkovcima.

Sve u svemu…

– Ovo nisam nikad u životu doživio – zaključio je Ratkić.