Sreća u nesreći; u Starim Mikanovcima naletjela na tri pješaka i lakše ih ozlijedila

Tijekom blagdanskog vikenda na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 14 prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U središtu Starih Mikanovaca vozačica nije prilagodila brzinu kretanja vozila stanju kolnika i gustoći prometa uslijed čega je naletjela na tri pješaka koji su se zadržavali na kolniku. U prometnoj nesreći pješaci su, na svu sreću, tek lakše ozlijeđeni.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vukovaru (3), Vinkovcima (2), na autocesti Zagreb-Lipovac kod naplatne postaje Lipovac, Bošnjacima, Nuštru, Otoku, Gunji, Drenovcima, Županji i Gradištu.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli devet vozača u upravljanju vozilom s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,04 g/kg zabilježena je kod 45-godišnjeg vozača na graničnom prijelazu Županja, prema kojem je, uz još tri vozača, određena mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su ukupno 63 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D55 kod Gradišta, 35 prekršaja.

I nadalje su brzina i alkohol uzroci teških prometnih nesreća te će policija nastaviti provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „četiri ubojice u prometu“; upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela.

503 Service Unavailable

Service Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

Additionally, a 503 Service Unavailable error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.