Sretnik iz Borova na uloženih 75 kuna dobio gotovo milijun!

Onome tko zna znanje do statusa milijunaša potrebno je 15 točnih odgovora. A onome tko je sretan – sedam pravih brojeva. U ovu drugu kategoriju spada sretnik koji je u prošlom – inače, jubilarnom, 100. – kolu Lota 7 pogodio šest brojeva te dodatni broj. Dobitni listić uplaćen je na prodajnom mjestu Hrvatske lutrije u trgovini Boso u Borovu, a ostvareni dobitak 6+1 sretnom igraču napunio je džepove s gotovo milijun kuna. Preciznije, 981.177,60 kuna!

– Da, čuo sam da je kod nas u selu netko uplatio dobitni listić i dobio skoro milijun kuna. Nek’ ih potroši sa srećom – kaže Sreto Gajić, mještanin Borova koji ne igra loto, niti će ga dobitak njegova sumještanina na to potaknuti.

– Ma, kakvi… Star sam za takve stvari, ja se sad već polako spremam za vikendicu na ”selu krstova” – dodaje Sreto pojašnjavajući kako pritom misli na mjesno groblje.

Sreto Gajić. FOTO: db

U 100. kolu Lota 7 izvučeni su brojevi 1, 5, 10, 24, 28, 30, 33 te dopunski broj 15. Igrač iz Borova, ili igrač koji je 75 kuna vrijedan listić uplatio u Borovu, pogodio je šest brojeva i onaj dopunski. Uz mrvicu više sreće mogao je i do dobitka od okruglih deset milijuna kuna! Ipak, ni ovo nije za baciti…

– Ne znam tko je dobitnik, ne vjerujem ni da će se saznati tko je taj. Možda i nije iz Borova, nego neki putnik namjernik koji je svratio u trgovinu, pa usput uplatio listić. Nisam baš siguran da će se netko požuriti pohvaliti s takvim dobitkom – pretpostavlja Goran Vučković.

Odmah bi se, vjerojatno, javila rodbina, bliža i daljnja, prijatelji znani i neznani, svi s nekim svojim molbama, željama i potrebama…

– Ne mislim čak ni zbog familije, nego zbog nekih drugih razloga, znamo kakva su danas vremena. Savjet dobitniku? Ne znam, nisam od te financijske struke, zavisi u kojoj je čovjek priči, čime se bavi. Ako ima poduzetnički instinkt, znat će on to već investirati. Ali, volio bih da je dobio netko kome stvarno treba – dodaje Goran.

Goran Vučković, FOTO: db

Neslužbeno doznajemo kako je riječ o mlađem mještaninu Borova, a zamjenik općinskog načelnika Duško Drobić ne smatra kako će dobitnik ostati anoniman:

– Realno to je veliki novac, ali ipak nije višemilijunski iznos zbog kojeg bih očekivao anonimnost dobitnika. Već se nagađa po selu o kome se radi, a tkogod da jest, mogu mu samo čestitati i poručiti da pametno potroši taj novac, nek’ riješi neko životno pitanje. Da ne bude po onoj “kako došlo, tako ‘ošlo“ – savjetuje Drobić. 

Dobitni listić, ponovimo, uplaćen je na prodajnom mjestu Hrvatske lutrije u trgovini Boso u Borovu.

Mjesto sreće za novog milijunaša, FOTO: db

– To je stvarno sreća, čestitam mu tko god da je. Ne, ne mogu ni pretpostaviti o kome se radi. Znate, mnogo igrača igra Loto 7 na našem prodajnom mjestu, nadamo se da će se sretni dobitnik javiti. Inače, drago nam je što je dobitni listić uplaćen baš na našem prodajnom mjestu – napominje Svetlana Jelić, djelatnica trgovine Boso u Borovu.

Tko zna, možda će dobitnik osjetiti potrebu izroniti iz anonimnosti, pa makar i simbolično počastiti osoblje ovog prodajnog mjesta Hrvatske lutrije zbog prošlosubotnjeg događaja koji mu je promijenio život. Ima gotovo milijun razloga za to…