Stanko Mršić opet „u sedlu”! Zadarske Arbanase spašava od ispadanja iz Prve ŽNL…

Stanko Mršić u eri jednog od četiri Cibalijina mandata FOTO: db

Stanko Mršić, hrvatski trenerski rekorder po broju prvoligaških nastupa (461), opet je „u sedlu”. Iskusni strateg koji je u karijeri u čak četiri navrata vodio Cibaliju – koju je u sezoni 2009/10. doveo do 3. mjesta u Prvoj HNL što je najbolji plasman vinkovačkog kluba u povijesti – ali od naših prvoligaša još i Zadar, Varteks, Osijek, Šibenik, Međimurje, Split te Pulu, preuzet će još jednog prvoligaša. I to županijskog!

Riječ je o momčadi Arbanasa koju će 67-godišnji trener pokušati spasiti od ispadanja iz Prve ŽNL Zadarske. Arbanasi su na začelju ljestvice sa samo pet osvojenih bodova, Dalmatinac iz Crnog im bježi četiri, Sv. Mihovil šest bodova, svi ostali više od deset…

– Zvali su me u nekoliko navrata i na kraju sam prihvatio. Da malo pobjegnem od kuće… Iz lige ispada zadnji, uvjeren sam da to neće biti Arbanasi – optimističan je Mršić koji je prije točno godinu u vrlo sličnim okolnostima preuzeo Škabrnju.

I uspio ju je spasiti od plasmana u niži rang! Nema sumnje da će Mršić Arbanasima donijeti dimenziju više. Još ako iz naftalina izvuče onaj svoj sretni pulover neće biti nikakva senzacija, a još manje iznenađenje, ako Arbanasi izvuku živu glavu. Dobro bi im na putu ostanka došla jedna serija poput one iz već spomenute sezone 2009/10. kada je Cibalia s Mršićem na klupi nanizala 18 utakmica bez poraza… Mrša, sretno!