STARI JANKOVCI Članovi KK „Khilari” Antonio i Dominik Faletar u kriket reprezentaciji Hrvatske

U Sofiji, glavnom gradu Bugarske, proteklog je vikenda održan međunarodni turnir u kriketu (T20I serija) na kojem su uz domaću reprezentativnu vrstu sudjelovale još i reprezentacije Hrvatske, Srbije i Turske. U sastavu reprezentacije Hrvatske po prvi put našli su se Antonio Faletar i Dominik Faletar, članovi Kriket kluba „Khilari” Stari Jankovci. Novi je to iskorak u radu kluba osnovanog 2021. godine.

– Iako je na turniru u Bugarskoj naša reprezentacija osvojila tek 4. mjesto (prvo mjesto osvojila je Srbija, op.a.), izuzetno smo ponosni na to što su se u sastavu po prvi put našla i dvojica naših igrača. Potvrda je to dobrog rada u klubu, ali i poticaj za sve nas da budemo još uporniji i ustrajniji u djelovanju – rekla je Josipa Anwar, predsjednica Kriket kluba „Khilari“.

– I prije dvije godine bili smo svjesni da se upuštamo nešto novo. Kriket, iako među najpopularnijim sportovima na svijetu, u Hrvatskoj je još uvijek relativno nepoznat tako da smo pokretanjem zasad jedinog kriket kluba u Slavoniji, napravili veliki iskorak. Sport čija sezona započinje dolaskom ljetnih dana i igra se izrazito po suhom vremenu, smatram da smo kriket u našim realnim mogućnostima uspjeli približiti stanovnicima na području istočne Slavonije, osobito naše županije – napominje predsjednica Anwar naglašavajući veliku podršku koju KK „Khilari” ima od strane Hrvatskog kriket saveza, ali i od Općine Stari Jankovci.

– Pred nama je puno posla, prije svega osiguravanje prikladnog terena za treninge koje trenutno održavamo vikendima kombinirano u Starim Jankovcima i na školskom igralištu Mjesnog odbora Slavija u Vinkovcima. Bili bismo zahvalni da u svrhu promoviranja i razvoja kriketa dobijemo podršku Grada Vinkovaca u smislu da dobijemo na korištenje službeni teren koji zadovoljava kriterije za igranje kriketa. Prije svega, zbog djece i mladih do 20 godina koje bismo aktivno uključili u rad kluba. U skoroj budućnosti planiramo provesti edukaciju i popularizaciju kriketa u vinkovačkim osnovnim školama, naravno sve u dogovoru s ravnateljima škola i prema iskazanom interesu – zaključila je Josipa Anwar.