STARI JANKOVCI Načelnik Sudarević: Svakom osnovnoškolcu po 1.000 kuna za novu školsku godinu

Dragan Sudarević FOTO: db

Temeljem Socijalnog programa Općine Stari Jankovci za 2022. godinu Općina Stari Jankovci će svakom osnovnoškolcu s područja Općine Stari Jankovci za školsku godinu 2022/2023. financirati troškove radnih bilježnica, zbirki zadataka, kutija za tehničku kulturu, likovnih mapa, atlasa, bilježnica, preobuće, itd.

– Svaki osnovnoškolac na području Općine Stari Jankovci i djeca koja su zbog posebnih potreba upisana u neku od osnovnih škola na području RH, a koja imaju prebivalište na području naše općine ostvaruju novčanu pomoć u iznosu od 1.000 kuna. Također, osnovnoškolcima su osigurani i besplatni udžbenici za obvezne i izborne nastavne predmete u Državnom proračunu. Svjedoci smo da sve poskupljuje, nadamo se da ćemo ovom financijskom potporom pomoći roditeljima da opreme svoju djecu za početak nove školske godine i da lakše podnesu troškove obrazovanja – rekao je općinski načelnik Dragan Sudarević.

Zahtjev za financiranje se podnosi putem web stranice Općine Stari Jankovci https://www.o-jankovci.hr/, a sredstva će biti uplaćena u roku od sedam dana po zaprimanju potpunoga zahtjeva. Na ilustraciji ispod teksta prikazano je gdje se unose podaci i podnosi zahtjev (u dijelu „Subvencije“).