STARI MIKANOVCI Tako mlad (22), a već 2,05 promila! Autom se zabio u drvo, prošao neozlijeđen…

Sinoć u oko 20.30 sati u Kolodvorskoj ulici u Starim Mikanovcima 22-godišnji vozač osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka s prisutnošću alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,05 g/kg, nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobini ceste (oštar zavoj ulijevo), uslijed čega je izgubio nadzor nad vozilom i udario u prometni znak, a potom u drvo. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih. Zbog počinjenih prekršaja kojima je izazvana prometna nesreća protiv vozača slijedi optužni prijedlog.

Podsjećamo…

Upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola pridonosi češćem izazivanju prometnih nesreća, posebice nesreće sa stradalim osobama i velikom materijalnom štetom.

Posebno ističemo da za mlade vozače vrijedi apsolutna zabrana upravljanja vozilima nakon konzumacije alkoholnih pića.

Svim vozačima savjetujemo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilom u prometu na cesti, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi službe, da zamole prijatelja ili člana obitelji koji posjeduje valjanu vozačku dozvolu i koji nije konzumirao alkoholna pića da upravlja vozilom ili da vozilo ostave parkirano na parkiralištu i pješice se upute kući.

Ujedno apeliramo na mlade vozače da upravljaju onim kategorijama vozilima za koje posjeduju valjanu vozačku dozvolu, da uspore i da povećaju razmak između svog vozila i ostalih vozila.