Šteta ugledu i časti Luke Burilovića (zasad) košta 3.000 kuna!

Damir Begović u “majici za sud” nakon objavljene presude FOTO: Ivan Grigić-Šinko

Od danas znamo; šteta ugledu i časti Luke Burilovića košta 3.000 kuna. Odlučila je tako, u ime Republike Hrvatske, uvažena sutkinja Općinskoga suda u Vinkovcima Marija Pavlović koja je vodila danas zaključeni sudski proces između već spomenutog tužitelja, bivšeg hrvatskog branitelja i birtijaša – neformalnog suvlasnika birtije Gaj – s vinkovačke pijace, a danas renomiranog predsjednika Hrvatske gospodarske komore, i tuženog vlasnika portala Vinkulja.hr Damira Begovića. Također je odlučeno da svaka od strana u postupku snosi vlastite parnične troškove.

Da skratimo, jer obrazloženje presude sa svim detaljima nalazi se ispod ovoga teksta; Damir Begović kažnjen je s 3.000 kuna (tri tisuće kuna) – umjesto traženih 30.000 kuna (trideset tisuća kuna) – zbog toga što je pogrešno naveo ime obrazovne ustanove u Banja Luci u kojoj je Luka Burilović stekao dio akademskog obrazovanja. Konkretno, LB nije educiran na banjalučkom Panevropskom studiju Apeiron, kako je nenamjernom omaškom napisano, nego na Univerzitetu za poslovne studije u Banja Luci. I to je jedini krimen vlasnika portala u ovom sudskom sporu tijekom čijeg je trajanja ova informacija višekratno ispravljana, premda i nadalje stoji činjenica da se oba fakulteta nalaze u prijestolnici Republike Srpske, što – budimo realni – suštinski ne mijenja kontekst priče.

Od danas je, međutim, poznato i to da Luka Burilović nije bio direktor obrta (koji on naziva tvrtkom) Agrotehna – jer obrti nemaju direktore – nego vlasnik Samostalne trgovačke radnje AGROTEHNA Lipovac, što upućuje na to da na sljedećem izboru za šefa HGK ravnopravno mogu konkurirati svi vlasnici poljoprivrednih apoteka s deset godina poslovanja i upravljanja istima.

Begovićev/Vinkuljin odvjetnik Hrvoje Plavšić presudu smatra duboko nepravednom – kako u odluci o glavnoj stvari, tako i u odluci o troškovima postupka – te najavljuje žalbu višem sudu.

Tekst pod naslovom „Ne daj se, Luka… Onda kad najviše ne možeš, tad najviše moraš!”, koji je predmet ovoga procesa, možete pročitati OVDJE.