ŠTITAR Održan 22. Plivački maraton

Danas je u Štitaru održan 22. Plivački maraton, ove godine, istini za volju, u specifičnom izdanju. Naime, događaj je to koji se već više od dva desetljeća održava u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, no ove je godine zbog visokog vodostaja rijeke Save pomaknut na današnji datum.
– Upravo zato što je ove godine događaj pomaknut za mjesec dana, nije održan natjecateljski dio maratona, a plivalo se samo revijalno. No, držim važnim što smo uspjeli zadržati kontinuitet – rekao je Stjepan Gašparović, načelnik Općine Štitar koja je uz štitarsko Rekreativno-prirodnjačko društvo Glog organizator događaja.
 
Gosti ovogodišnje manifestacije imali su organizirani prijevoz na trasi oko štitarskog meandra rijeke Save, zvanog Burum, u dužini od 12 kilometara s tim da trasa počinje u centru Štitara i opet se vraća u Štitar, na plažu Repovac.
 
Za ljubitelje velikih rijeka splavarenje na skeli bila je jedinstvena prilika za doživjeti mnoge aspekte rijeke Save. 
 
– Za prijevoz gostiju osigurali smo veliku skelu koja inače prometuje na relaciji Štitar-Tolisa. Sve ljubitelje velikih rijeka, splavarenja i uživanja u prirodi obavještavamo da se istim povodom opet vidimo 5. kolovoza 2024. godine, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti kada će biti održan 23. Plivačkom maraton u Štitaru – prisnažio je Gašparović.