ŠTITAR Radi se „sve u 16”; nova cesta u Jelačićevoj, nova staza u Savskoj!

U Štitaru se radi „sve u 16”! I to simultano, na dvije lokacije; u tijeku su, naime, radovi na rekonstrukciji ceste u ulici Bana Jelačića (Bunarić) i to od raskrižja sa Savskom ulicom do raskrižja nogometnog igrališta. Općinski načelnik Stjepan Gašparović (HSS) napominje:

– Javljaju nam se mještani s upitima vezanim uz asfaltiranje privatnih kolnih prilaza, koje zovemo i ćuprijama. To je moguće jedino i isključivo o trošku vlasnika koji se o tome trebaju dogovoriti s izvođačem radova.

Sredstvima iz općinskog proračuna i Ministarstva regionalnog razvoja, a riječ je o iznosu od 653.000 kuna (ministarstvo sudjeluje s 250.000 kuna, op. a.), bit plaćeni radovi na pet metara širokoj cesti koji podrazumijevaju postavljanje nove kamene podloge i novog asfalta. Očekuje se da će ovako izvedena cesta imati dug vijek trajanja, a tokom radova molimo naše mještane za strpljenje.

Započeli su i radovi izgradnje novih pješačkih staza u Savskoj ulici i u ulici Stjepana Radića (Livade). Vrijednost projekta je 380.000 kuna plus PDV, a od toga Ministarstvo graditeljstva sufinancira 120.000 kuna.

– Koristim priliku zamoliti sve mještane pokraj čijih se kuća odvijaju radovi da u vrijeme kada do njih radovi dođu vozila ne parkiraju u dvorišta ako se njima planiraju koristiti dok radovi traju. Također, molim vlasnike pasa da posvete povećanu pažnju tome da po ulici psi ne šeću bez povodca kako ne bi došlo do oštećivanja svježeg betona. Također, dok beton u potpunosti ne otvrdne potrebno je voditi računa da se preko njega ne prelazi teškim strojevima – dodaje Gašparović napominjući kako su radovi započeli u Savskoj ulici i to od obiteljske kuće Peić do obiteljske kuće Blagojević, a potom slijede Livade gdje će se staza graditi od škole pa do raskrižja s ulicom Matije Gupca.