Stolnotenisači Cibalije za vikend protiv Srdoča i Pule za bodove vrijedne ostanka u HEP Superligi

U vikendu pred nama nastavlja se natjecanje u HEP Superligi za stolnotenisače. Na rasporedu je dvostruki program, 6. i 7. kolo, koje je trebalo biti odigrano još u studenom prošle godine, no zbog pandemije je odgođeno. Stolnotenisačima vinkovačke Cibalije u subotu na noge stižu riječki Srdoči, početak utakmice zakazan je u 17 sati, dok u nedjelju u 11 sati počinje Cibalijin ogled protiv Pule

Značaj obje utakmice je golem, na što sugerira i pogled na ljestvicu; Cibalia je na 10. mjestu s 11osvojenih bodova (omjer 2-7), Srdoči su poziciji broj 11 uz istovjetan bodovni učinak i omjer, dok su Puljani osmi sa samo bodom više (omjer 3-6). 

U goste nam stižu susjedi na ljestvici, praktički izravni konkurenti u neizvjesnoj borbi za ostanak koja nam predstoji – kaže Davor Lončar, kapetan vinkovačkog superligaša.

Malo o Srdočima…?

Riječku momčad predvodi iskusni Mario Divković, nekadašnji hrvatski reprezentativac u mlađim kategorijama. Vrlo ga cijenim, od njega nam prijeti velika opasnost. Uz njega u momčadi su i mladi Dorian Kuzmić, koji njeguje igru tzv. penholder stilom (reket se drži palcem i kažiprstom s jedne strane i loptica se udara samo jednom stranom reketa, op.a.), te Luka Šarčević koji ima iskustvo igranja elitnog hrvatskog stolnoteniskog natjecanja. Četvrti član momčadi je Kai Quddus Zarehbin, Amerikanac rođen 2003. godine koji je u Hrvatsku došao igrati stolni tenis i koji je, moram to priznati, za nas prava nepoznanica. Bit će teško, ali možemo mi to – dodaje Lončar.

U nedjelju će Lončar i suigrači igrati protiv mladog pulskog terceta Leo Vekić-Aleks Krstevski-Andrea Milohanović, jednog od najugodnijih iznenađenja dosadašnjeg dijela sezone u čiji nastavak momčad Cibalije ulazi vrlo motivirano.

Tomislav Biber, Ivan Zeljko i ja trenirali smo sukladno mjerama  i odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite. Za nas je to bilo potpuno novo iskustvo, ali kako nama, tako i ostalima. Ipak, dobro se osjećamo i čvrsto vjerujem da ćemo biti na optimalnom razini, dovoljnoj za dva trijumfa prevažna u kontekstu borbe za ostanak – podvlači Cibalijin kapetan.

Obje utakmice zbog epidemioloških mjera igraju se bez nazočnosti gledatelja, no STK Cibalia osigurao je izravni prijenos na klupskoj Facebook stranici.