ŠTOREK Dok smo jedni drugima pokrivali krovove, Bosančić je slavio uz roštilj!

HSS-ov načelnik Općine Cerna Josip Štorek koji se nalazi na 4. mjestu koalicije Rijeke pravde za V. Izbornu jedinicu osvrnuo se na jučerašnje „zasluge” koje je sebi i svojoj opciji pripisao vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

– Izuzetno smo zadovoljni što je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić prilikom jučerašnjeg posjeta Cerni odao priznanje nastojanjima naše Općine da život našim stanovnicima učinimo što boljim i kvalitetnijim. Moram ga samo ispraviti; nije nama Vlada Andreja Plenkovića ništa dala, već smo se kvalitetnom pripremom projekata izborili za našu Cernu pa nas niti ovakva Plenkovićeva Vlada na odlasku nije mogla zaobići. Ako isti taj Bosančić voli pohvaliti svoju gradsku Agenciju VIA-u kako uspješno povlače novce za projekte poput Zaželi, onda neka ne uzima niti našim vrijednim djelatnicima zasluge na jednako uspješno pripremljenim projektima, jer mi smo ih stvarno pisali, a HDZ-ove sredine su ih – dobile!

Štorek ovom prigodom izražava i zadovoljstvo što je Bosančić napokon „napokon pronašao Cernu, jer je proteklih sedam godina njegovog gradonačelničkog mandata, Općinu zaobilazio pa čak i onda kada su „njegovi” bili na vlasti!”

– Kada HDZ toliko drži do Cerne, zašto tijekom 12 godina njihove vlasti u našoj Općini nisu bili u stanju izgraditi vrtić?! Isto tako, treba podsjetiti kako je upravo Bosančić izravno sudjelovao u smjenama HDZ-ovih Ceranaca s utjecajnih pozicija pa možemo i tako pričati o tom njegovom „doprinosu” našem kraju! Kao i onome što je radio neposredno nakon katastrofalne oluje koja je zadesila čitavu našu županiju. Tada, dok smo jedno drugima pokrivali krovove kuća ne gledajući tko je u kojoj stranci i na kojoj funkciiji, petnaestak kilometara dalje isti taj Bosančić u Vinkovcima je slavio Dan grada uz velebni roštilj nakon kojeg se uputio na more.

Izgovorio je Štorek u dahu pa zaključio:

– Drago mi je da Bosančić spominje ulogu Vlade na obnovi škole nakon iste te oluje. No, žao mi je da uopće ne spominje obnovu retkovačke škole u susjednoj Općini Ivankovo čiji mališani i dan danas putuju u Adrijaševce i Ivankovo u školi. Ivane, pohvali Vladu i na tom „velebnom” uspjehu!, poentirao je na kraju kandidat na listi Rijeke pravde i načelnik Cerne Josip Štorek.