Stožer za obranu hrvatskog sela: Nastavljamo pripreme za prosvjede!

Stožer za obranu hrvatskog sela obratio se naciji priopćenjem koje prenosimo integralno i u cijelosti:

Stožer za obranu hrvatskog sela izražava duboko nezadovoljstvo zbog nedolaska premijera i ministrice poljoprivrede na sastanak u Retkovcima, zakazan 10. studenog u 11:59 sati, radi rješavanja krize uzrokovane Naredbom o svinjskoj afričkoj kugi.

Premijer nije odgovorio na poziv, već je nakon propuštenog sastanka preko medija docirao, izjavivši da mu seljaci i Stožer za obranu hrvatskog sela neće diktirati gdje i kada će doći.

Ministrica poljoprivrede odgovorila je “5 do 12”, pozivajući seljake, koji su već financijski na rubu, na sastanak u Zagreb u ponedjeljak u 16:30 sati. Seljaci, već financijski na rubu i dodatno opterećeni ovim troškom putovanja, spremni su otići do ministrice u Zagreb i zahtijevati hitno rješavanje njihovih problema i usvajanja zahtjeva.

Stožer za obranu hrvatskog sela, suočen s ovakvim ponašanjem premijera i ministrice poljoprivrede, odlučan je nastaviti borbu za prava seljaka.

Seljaci ne odustaju od borbe za svoja prava i nastavljaju s pripremama za prosvjede koje su započeli. Odlučni su u svojoj namjeri da neće stati dok njihovi zahtjevi ne budu usvojeni.

Stožer za obranu hrvatskog sela