STRAVA U VINKOVCIMA Vinkovčanin (32) osumnjičen za gospodarski kriminal!

Temeljem naloga Općinskog državnog odvjetništva i kaznene prijave protiv 32-godišnjaka iz Vinkovaca, Policijska uprava vukovarsko-srijemska provela je kriminalističko istraživanje radi sumnje da je počinio kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta, točnije kaznena djela Utaja poreza i carine, Krivotvorenje službene i poslovne isprave, Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Naime, osumnjičenik je kao odgovorna osoba u trgovačkom društvu s područja Vukovarsko-srijemske županije tijekom 2019. godine, temeljem nevjerodostojnih računa kojima je prikazivao umanjenu cijenu od stvarno naplaćene oštetio navedeno društvo, a razliku od oko 32.000 eura zadržao za sebe.

Također, nadležnoj poreznoj upravi nije podnosio odgovarajuće prijave poreza, a s ciljem da svojem trgovačkom društvu pribavi nepripadnu materijalnu korist, čime je oštetio državni proračun Republike Hrvatske u iznosu od oko 110.000 eura. Policijska uprava vukovarsko-srijemska je nadležnom državnom odvjetništvu dostavila posebno izvješće.