Sudarević: U sljedeće četiri godine očekujem realizaciju proračuna Općine Stari Jankovci od preko 100 milijuna kuna!

Konstituiranjem Općinskog vijeća Općina Stari Jankovci ušla je u novo mandatno razdoblje 2021. – 2025. godine. Novim/starim predsjednikom Općinskog vijeća jednoglasno je izabran Boris Dragičević koji je vijećnicima i njihovim predlagateljima čestitao na izboru i poželio uspješan nastavak suradnje budući je velika većina vijećnika reizabrana. Inače, u Općinskom vijeću participirat će predstavnici šest političkih stranaka, no većinu samostalno čini HDZ sa sedam vijećnika.

Vijećnicima se obratio i općinski načelnik Dragan Sudarević koji ih je upoznao s trenutnim aktivnostima i planiranim rokovima njihove provedbe:

– Završeni su radovi na Domu kulture u Novim Jankovcima i Vatrogasnom domu u Slakovcima. a u provedbi je i rekonstrukcija staza te cesta do groblja u Oroliku. Do kraja mjeseca očekuje se postavljanje novih 13 pametnih autobusnih stajališta sa solarnim panelom, punjačima za mobitele, LED rasvjetom i kamerom protiv vandalizma. U postupku nabave je energetska obnova Mjesnog odbora Novi Jankovci kao i garaža za vozila komunalnog poduzeća EKO Jankovci, zatim nabava i ugradnja 6 pametnih oglasnih ploča na kojima će mještani biti upoznati sa svim aktivnostima u općini – naglasio je Sudarević koji je podvukao i to da će transparentnost rada ove godine biti vidljiva kroz implementaciju platforme  iTransparentnost kojom će svim mještanima biti dostupne isplate s općinskog računa prema pravnim osobama.

Do kraja godine se očekuje i stjecanje počasne titule Općina-prijatelj djece kao nagrada za doprinose i zalaganje za dobrobit djece. Sudarević o još nekim planovima:

– Ishodili smo građevinsku dozvolu za biciklističku stazu Stari-Novi Jankovci, a u planu su još dvije rute; Slakovci-rijeka Bosut i Orolik-Vinkovci. Nadalje, u sljedeća tri mjeseca očekujemo ishođenje građevinskih dozvola za Sportsko-rekreacijski centar Gatina i Tržnicu Stari Jankovci. Također, naručeno je projektiranje Doma za stare i nemoćne osobe kapaciteta minimalno 35 osoba, kao i projektiranje sportskih objekata u Oroliku i Srijemskim Lazama. Iz svega navedenog vidljivo je da smo spremni za sve natječaje i na svaki ćemo aplicirati naše projekte te se nadamo  da će isti biti prepoznati i odobreni – dodao je Sudarević nižući komplimente na račun rada općinskih djelatnika, ali i Razvojne agencije TINTL čiji je Općina Stari Jankovci član, a koja je dionik u provedbi svih projekata.

Sudarević je informirao i o tome kako je zamjenicom općinskog načelnika imenovana Silvija Blažić iz Slakovaca, a istaknuo je i sljedeće:  

– U uvjerenju iskrene suradnje predstavničkoga i izvršnoga tijela očekujem realizaciju proračuna u ovome četverogodišnjem mandatu preko 100 milijuna kuna. Veliku pomoć očekujem od resornih ministarstava, a uvjeren sam i u nastavak odlične suradnje na županijskoj razini s novoizabranim županom Damirom Dekanićem – dodao je Sudarević i umjesto zaključka najavio: 

– Dezinsekcija komaraca na području Općine Stari Jankovci bit će obavljena sljedeći tjedan i to aviotretiranjem.