Sunčani krovovi na javnim objektima u Općini Stari Jankovci

Općini Stari Jankovci odobren je i sedmi ovogodišnji projekt! I to u suradnji s još dvjema općinama s područja Vukovarsko-srijemske županije, a naziv projekta otkriva tko su partneri; „Sunčani krovovi u Općinama Andrijaševci, Stari Jankovci i Privlaka“.

– Kroz projekt će se postaviti pilot investicije integriranih fotonaponskih elektrana na javnim zgradama koje će povećati kapacitete za korištenje sunčeve energije. I to na sljedećim objektima; Općina Stari Jankovci, EKO Jankovci, Dječji vrtić Krijesnica, ŠD Croatia i NK Vidor Matijević. Slični projekti spremni su ili su u provedbi na objektima NK HAŠK Sokol, NK Meteor i Mjesnog odbora Orolik – rekao je Dragan Sudarević, načelnik Općine Stari Jankovci.

Korištenje sunčane energije u planu je i na prostoru bivše Ciglane u Starim Jankovcima koja se sanira i privodi namjenskoj svrsi, a sve s ciljem minimalizacije troškova javne rasvjete koja je enormno poskupjela.

– Na taj način će se povećati proizvodnja energije iz obnovljivih izvora te će sam projekt pridonijeti smanjenju emisije CO₂ i povećanoj sigurnosti opskrbe – prisnažio je Sudarević.