SUPER POSAO NA GRACU Bedemovi juniori reprizirali pretprošlu šampionsku sezonu

Ivankovački NK Bedem klub je stare vrijednosti i neprolazne karizmatičnosti, bogate prošlosti i – svijetle budućnosti. Dokaz tomu su i rezultati klupskih juniora koji su u nedavno završenoj sezoni reprizirali pretprošlu, osvojivši zanimljivo, neizvjesno, i napeto prvenstvo Nogometnog središta Vinkovci, izazovno sa svakog aspekta. I to s četiri boda više od drugoplasiranih Vinkovaca, pet više od trećeplasiranog Frankopana… Prvakom se ne postaje slučajno, čestitamo!

– Godinu ranije osvojili smo i oba Kupa, Nogometnog središta Vinkovci i ŽNS vukovarsko-srijemski. I ove godine u tom natjecanju koje počinje najesen imamo velike ambicije i želje – kaže trener Bedemovih juniora Josip Raić-Sudar, ujedno i voditelj klupske škole nogometa koja okuplja 120 polaznika.

– O našim talentima skrbe licencirani treneri, uz mene tu su još i trener limača Stjepan Bogdan, trener mlađih pionira Tomislav Glibušić i trener starijih pionira Marko Sambol.

Bedemovi talenti u pravim su rukama. Juniori su bili briljantni pod palicom Raić-Sudara, nekoć Bedemovog centarfora koji je definitivno obilježio jednu epohu nogometa na Gracu. Malokad i malogdje jedan trener toliko utječe da izraz svojih nogometaša, da se njegov rukopis očitava nadasve zorno.

– Igramo napadački, to je naš forte. Protiv svakog, na svakom terenu. Postigli smo ukupno 84 pogotka, najefikasnija smo momčad lige. Imamo i najboljeg strijelca, Mario Živković zabio je u 23 navrata – informirao je još Raić-Sudar, očito vješt i sposoban trener koji je formirao momčad, igru i rezultat.

– Volimo reći kako je rezultat u mlađim uzrastima važan, ali ne i presudan. Doista je i jest tako. Svrha našeg postojanja je produkcija igrača za seniorsku momčad, a i u tome smo vrlo uspješni. To nije stvar eventualno subjektivnog općeg dojma, nego činjenice koja kaže da smo u posljednjih nekoliko godina izbacili desetak igrača koji su dio aktualnog seniorskog kadra u kojem neki od njih igraju i zapaženu ulogu.

To su fakti koji iniciraju zadovoljstvo i svima u ivankovačkom klubu navlače osmijehe na lica. Kako s izvora bistra voda teče, tako u Bedemu neće biti žedni još godinama… Samo tako i dalje!