ŠUTE…I (G)RADE Ministarstvo danas dalo suglasnost za školu u Radićevom bloku

IZVOR: Grad Vinkovci

Ministarstva znanosti i obrazovanja dostavilo je danas suglasnost za izgradnju nove škola Ivana Gorana Kovačića u Radićevom bloku. Nova škola imat će i svoju dvoranu, a ovakvim dugogodišnjim rješenjem, Osnovnoj školi Josipa Kozarca pripast će sadašnja zgrada Četvrte škole pa će na raspolaganje dobiti proširene kapacitete. Tako će obje škole konačno moći provodit jednosmjensku nastavu. Nova vinkovačka škola, zajedno s dvoranom, prostirat će se na ukupno 5.600 kvadratnih metara te će biti opremljena s 21 učionicom i svim drugim popratnim sadržajima.

– Nakon što smo nedavno krenuli s izgradnjom Malog Princa, a uskoro ćemo započeti i s radovima na dogradnji vrtića Naša radost i Stribor, ovo je još jedna sjajna vijest kada su u pitanju ulaganja u gradske vrtićke i školske kapacitete. Zacrtali smo si ciljeve koji podrazumijevaju da svako dijete u Vinkovcima ima mjesto u vrtiću te da svi naši učenici pohađaju nastavu u jednoj smjeni i na dobrom smo putu da to u dogledno vrijeme i ostvarimo, poručuje Andrea Vinković.

Ovim najavama, dodaje resorna pročelnica, u prilog ide i činjenica kako u Gradu, s ciljem ostvarivanja uvjeta za cjelodnevnu nastavu, planiraju dogradnju osnovnih škola Vladimira Nazora i Ivana Mažuranića te izgradnju potpuno nove Osnovne škole Bartola Kašića.