Sutra mu sude, zbog ljubavi lude…

Nije dugo trebalo da netko s portala Vinkulja.hr završi na sudu. Doduše, ovaj krimen datira iz svibnja 2019. godine i nema baš nikakve veze s ovim portalom, ali svejedno notiramo sljedeću činjenicu; sutra mu sude…

U pitanju je naš kolumnist Ivan Grigić, koji je, kako se navodi u optužnom prijedlogu, remetio javni red i mir. Sigurno se sjećate proslave 100. rođendana HNK Cibalia i njegova nastupa na bini dvorane „Barun Trenk“ koji nije bio predviđen u službenom protokolu ni pod točkom ”razno”…

Uoči sutrašnjeg ročišta na Općinskom sudu u Vinkovcima želio sam napraviti razgovor s prvooptuženim, čuti njegovo objašnjenje inkriminiranog događaja s odmakom od 20-ak mjeseci, ali uslijedila je odbijenica.

Intervjuiraju se poznati sportaši, glumci, znanstvenici, važne i bitne ličnosti… I političari, nažalost! Ne spadam niti u jednu skupinu, prema tome… – stigao je obeshrabrujući odgovor prvooptuženog Grigića.  

I kada sam se već pomirio s tim da će novinarski notes ostati sablasno prazan, a na potpitanja ”Je li možda postojalo bolje mjesto i vrijeme za iskazivanje bunta?” te ”Je li mu žao zbog tog performansa?” iz Grigića je krenulo kao iz slapova Niagare. Odgovor prenosimo u cijelosti:

Prenaglio sam, nisam razmišljao o posljedicama i duboko se kajem! Iskreno mi je žao što sam svojim istupom uvrijedio mnoge. Kad mi se već nudi prilika, koristim ju za ispriku i traženje oprosta od svih djelatnika pogrebnih poduzeća i zaposlenika na grobljima, u narodu znanih kao „grobara“, zbog toga što sam ih usporedio s HDZ-om. Nitko, a pogotovo ti vrijedni ljudi koji pošteno i teško zarađuju kruh za sebe i svoje obitelji, nisu zaslužili da ih se stavlja u istu rečenicu sa zločinačkom i kriminalnom organizacijom koja sebe naziva „hrvatska“ i „demokratska“, a ustvari je samo „zajednica“, do ramena ogrezla u krađama, prijevarama, prijetnjama, korupciji, lažima, pogodovanjima i nasilju. Isto tako se nadam da ću sutra na sudu dobiti maksimalnu kaznu za remećenje javnog reda i mira, odnosno 30 dana zatvora, jer smo ipak, citiram „…na navedeni način i javno vrijeđali članove Hrvatske demokratske zajednice koji su nazočili navedenoj proslavi“. Ne mogu dočekati da vidim koliku će kaznu dobiti sutkinja Irena Kvaternik koja je svojom nepravomoćnom presudom izjednačila HDZ s bilo kojom drugom mafijaškom organizacijom na svijetu i presudila da mora vratiti više od 18 milijuna kuna ukradenog, naglašavam UKRADENOG, novca. Gospođa će za svoje „javno vrijeđanje Hrvatske demokratske zajednice“ vjerojatno dobiti električnu stolicu…

Izvadak iz sudskog poziva, FOTO: db

Trebam li se ispričati takvima?  Nema problema, napravit ću i to… Čim Mladen Karlić, Tomislav Čuljak, Božo Galić, Ivan Bosančić i njihovi drugorazredni i trećerazredni pijuni i špijuni pokucaju na svaka vrata svake kuće u Vukovarsko-srijemskoj županiji i zamole za oprost ljude koje 30 godina varaju, lažu i kradu, ništa konstruktivno ne rade, a ako i rade, rade u interesu sebe i „svojih“. Kad se iskreno ispričaju ljudima čiji su kćeri, sinovi, unuci, očevi, majke zbog njih i „njihovih“ morali odseliti u Austriju, Njemačku, Irsku, Kanadu, tada ću se ispričati svim članovima „zajednice“.

I da vas preduhitrim, miševi iz „zajednice“, nisam niti u jednoj stranci, ne izlazim na izbore osim u svojstvu glasača, nisam ničiji čovjek, nemam skrivene namjere i ne skupljam potpise! Ja sam samo jedan prosječni Vinkovčanin, orjunaš, udbaš, komunist, srbofil, Srbin, četnik, jugonostalgičar, dijete iz miješanog braka, dijete jugooficira i mrzitelj svega hrvatskog. Eto, toliko od mene, hvala.

Hvala i ugodan dan.