Sutra na cestama VSŽ počinje cjelotjedna preventivno-represivna akcija pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa

Od ponedjeljka, 8. veljače, do nedjelje, 14. veljače, na svim prometnicama Vukovarsko-srijemske županije prometna policija će provoditi preventivno-represivnu akciju pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa. Riječ je o akciji koja se provodi u svim zemljama članicama ROADPOL-a (mreža europskih prometnih policija) koji tijekom cijele kalendarske godine, jednom mjesečno odredi tjedan u kojem će sve članice pojačano postupati po određenim ugrožavajućim čimbenicima, izravnim uzročnicima prometnih nesreća s težim posljedicama (primjerice pojačanom postupanju po prekršajima nepropisne brzine kretanja vozila, konzumacije opojnih droga i alkohola, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobilnog uređaja i drugih).

U tjednu pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa kontrolirat će se, prije svega, prijevoz opasnih tvari, vrijeme odmora i vožnje vozača te ostala kaznena djela i prekršaje koji su najviše povezivi sa ovom „prometnom delinkventnom“ sferom.

U prošlogodišnjoj ROADPOL-ovoj akciji nadzora teretnih vozila i autobusa provedenoj od 10. do 16. veljače 2020. godine, prometna policija PU vukovarsko-srijemske kontrolirala je ukupno 80 teretnih vozila i šest autobusa te primijenila ukupno 29 represivnih mjera prema vozačima teretnih vozila i autobusa zatečenima u prekršaju.