Sutra od 10 do 12 u vinkovačkoj pješačkoj zoni Dan otvorenih vrata PU vukovarsko-srijemske

U tijeku je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te natječaj za upis u 3. razred srednje Policijske škole „Josip Jović“ Policijska akademija je pokrenula niz promotivnih aktivnosti za natječaj za upis u 2022/2023. godinu. S tim u svezi, jedna od mnogih aktivnosti je i održavanje Dana otvorenih vrata diljem Hrvatske kako bi se što više mladih upoznalo s policijskim zanimanjem i motiviralo da se prijave na natječaj.

Tako će Policijska uprava vukovarsko-srijemska u ponedjeljak, 27. lipnja, u Vinkovcima u vremenu od 10 do 12 sati na otvorenom prostoru Trga bana Josipa Šokčevića organizirati Dan otvorenih vrata.

Pripremljen je program u kojem će zainteresirani biti upoznati s radom i opremom svih rodova policije (temeljne, kriminalističke, prometne, granične, protueksplozijske zaštite te interventne jedinice), preventivnim aktivnostima policije te o natječaju i programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. 

Također, posjetitelji će na policijskom poligonu moći testirati svoju razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti koje su potrebne za upis u Policijsku školu.

Stoga, ovim putem iz PU vukovarsko-srijemske upućuju poziv mladima koje zanima policijski poziv, posebno onima koji su mlađi od 28 godina i srednjoškolcima koji završavaju 2. razred, a koji se žele prijaviti na natječaj Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka odnosno upisati 3. razred Policijske škole „Josip Jović“, da dođu u ponedjeljak, 27. lipnja 2022. godine od 10 do 12 sati na Trg bana Josipa Šokčevića (pješačka zona) u Vinkovcima. Također, poziv vrijedi i za sve ostale građane koji imaju želju upoznati se s radom policije.

Nije naodmet naglasiti kako su polaznicima tijekom školovanja osigurani smještaj, hrana, oprema i mjesečna novčana naknada, a nakon završetka školovanja čeka ih siguran posao, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.