Sutra počinje isplata uskrsnica za 2.774 vinkovačka umirovljenika

Od srijede, 17. ožujka, počinje isplata uskrsnica vinkovačkim umirovljenicima za što će iz gradskog proračuna biti izdvojeno 600-injak tisuća kuna.

To je iznos koji je približan razini isplaćenih božićnica – rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Pravo na uskrsnicu ostvarila su 2.774 umirovljenika, a iznosi su promjenjivi, ovisno o visini njihovih mirovina. Onima s mirovinama do 1.000 kuna bit će isplaćena uskrsnica u iznosu od 400 kuna, umirovljenicima čije se mirovine kreću u rasponu između 1.000 i 1.500 kuna bit će isplaćena uskrsnica od 300 kuna, dok će po 200 kuna biti izdvojeno za umirovljenike s mjesečnim primanjima između 1.500 i 2.500 kuna.

Isplata božićnica bit će obavljena po mjesnim odborima prema ranije utvrđenom rasporedu (pozivi s rasporedom bit će podijeljeni u poštanske sandučiće, ako već nisu) i podrazumijevajućem poštivanju epidemioloških mjera te uz obavezno predočenje osobnog dokumenta koji sadrži OIB. Umirovljenike koji se iz nekog razloga ne mogu mogu pojaviti navedeno mjesto u navedeno vrijeme, uskrsnice čekaju u zgradi gradske uprave, preciznije na blagajni Grada Vinkovaca.