Sutra u 16.00 finale Kupa NS Vinkovci; Pavličić: Borinci su blagi favorit! Novoselac: Želim pobijediti Deju!

Srijeda nam donosi finale Kupa Nogometnog središta Vinkovci i u okviru njega tradicionalni derbi između Dilja i Borinaca. Domaćin je Dilj, odlučeno je tako ždrijebom prošloga petka. Trener Crjepara Dejan Pavličić:

– Prije svega, želim pohvaliti momčad Borinaca i čestitati im na ovosezonskim rezultatima. Jarminčani sjajno izgledaju na terenu i u ovoj utakmici su blagi favoriti. Ne, nije pila naopako, doista tako mislim. Ne toliko zbog individualne kvalitete koja je opipljiva, jer imaju Ležaića, Kovačića, iskusnog Šesta i još neke igrače koji kvalitetom nadilaze Međužupanijsku ligu Osijek-Vinkovci, nego zbog forme koja im je konstantno odlična tijekom praktički cijelog dosadašnjeg dijela sezone. Jest, izgubili su prošle subote od Borca u Kneževim Vinogradima, ali prema informacijama kojima raspolažem u toj utakmici bili su odlični u svemu osim u realizaciji.

Pavličić je zastao, kao da hvata dah, pa nastavio:

– Imaju i odličnog trenera, Marko Novoselac fino je uobličio tu individualnu kvalitetu u snažan kolektiv. Stvarno, izuzetno cijenim naše susjede „s brijega” koji su nezgodni i kad nisu u nekoj formi. No, dat ćemo sve od sebe da im pomrsimo račune, neće ti bili nimalo lagana zadaća.

‘Z bregov stižu optimistične najave. U eter ih je plasirao spomenuti Novoselac, mladi vinkovački stručnjak koji je zanat pekao baš u Dilju, asistirajući baš Pavličiću.

Deju cijenim kao čovjeka i stručnjaka, ali naravno da ga sada želim pobijediti i sve ću učiniti da tako i bude. Moja epizoda u Dilju bila mi je itekako korisna, posrijedi je odlično organiziran klub u kojem sam štošta naučio – rekao je Novoselac kojemu će stečeno znanje u zapadnom vinkovačkom predgrađu, ali i spoznaje o Dilju, koristiti u pripremi utakmice.

– Ma, nema tu mnogo tajni, predobro se poznajemo da bismo jedni druge mogli ičim iznenaditi. Definitivno će utakmica biti zahtjevna u svakom smislu; fizičkom, psihičkom i taktičkom. Sigurno je i to da gledatelji koji dođu na Diljev stadion neće zbog toga požaliti.

Jarminački niz od devet uzatopnih pobjeda prekinut je prošloga vikenda u Baranji. Je li posrtaj u Kneževim Vinogradima ostavio posljedice na Zelene?

Naša serija je jednom morala biti prekinuta. Iskreno, bolje da se taj „break” dogodio prošle subote u Kneževim Vinogradima, nego ove srijede u Novom Selu. Želimo taj trofej, Jarmina tu radost nikada nije osjetila i želimo ju priuštiti našim navijačima koje očekujem u velikom broju na tribinama – zaključio je Novoselac.

A mi dodajemo kako sutrašnja nogometna bitka za trofej namijenjen pobjedniku Kupa NS Vinkovci počinje u 16 sati.