Svaka škola se plaća! Osim Cibalijine, ako se zovete Mario Jurić…

Mario Jurić (prvi slijeva)/igš

Često dobivam, kao i svatko od vas, slike i videa manje ili više zanimljivog sadržaja; od navijačkih nereda i fantastičnih golova do golih žena i mačaka koje voze skejt.

Ova poruka je bila drukčija…

Naravno, odmah sam nazvao dotičnog „pročelnika sporta“, nije se javio pa sam poslao SMS.

Javio se.

Svaki razgovor, radi što istinitijeg prenošenja, snimam pa tako i ovaj, ali ovo što smo mi razgovarali stvarno je teško opisati.

Upitao sam ga je li pročitao poruku?

Pa… Hmmmmm… Ovaj, pročitao sam dio, nešto o članarinama.

Kako “samo dio“? Jeste li pročitali ili ne?

Uuuuu, jesam – zbunjen je promucao.

I, koji je Vaš komentar na podatak da za svoje dijete niste platili članarinu u Školi nogometa HNK Cibalia tri godine?

– Mmmmm… Pa nije baš tri godine… Ne znam zašto nisam plaćao… Bilo je tu i nekih vožnji… Hmmmm… Ma, jednostavno sam zaboravio(!?).

– Znači, mogu napisati da ne znate zašto niste plaćali?

– Možeš.

Vjerujte mi, ovaj razgovor sam još uljepšao.

Neznanje je blagoslov

Poslao sam upit i bivšoj predsjednici Dei Lasić, koja sada tu istu dužnost obavlja volonterski(!?) da pojasni kako je moguće da jedan roditelj ne plaća članarinu i je li ona znala za taj slučaj.

Gospođa Lasić, inače, u zadnje vrijeme ne odgovara na moja pitanja, no ovaj put se udostojila.I stvarno, u periodu pisanja ovog teksta, a radi se o neka dva-tri dana, gospodin Jurić je podmirio kompletna dugovanja za 32 mjeseca (dvije godine i osam mjeseci!) neplaćenih članarina.

Uplatio je „u komadu“ 900 eura!

Pretpostavljam da je na to mislila gospođa predsjednica volonterka Lasić pa sam je za svaki slučaj upitao:

Nikad nije odgovorila…

E sad, ako predsjednica nije znala za ovaj slučaj, to je još jedan pokazatelj kako je aljkavo vodila klub, a ako je sve to odrađeno uz njen blagoslov, tek je onda sramotno!

I koliko takvih „jurića“ još ima, strah me i pomisliti.

 

A ‘ko je taj Jurić?

Inače, Mario Jurić nije baš običan roditelj. Bivši je igrač Cibalije, kasnije je obnašao dužnosti predsjednika Nadzornog odbora i direktora marketinga pa možemo reći da se ovim potezom svrstao uz sam bok nekih od ikona našeg kluba.

Možda nije skupio 447 utakmica za klub poput Stjepana Steve Bogdana i zabio preko 400 golova kao Ivica Šesto, ali ne platiti „svom“ klubu članarinu 32 mjeseca, e to je rekord koji će teško biti nadmašen!

Iako, znajući kakvi lešinari, hijene, papučice i euglene egzistiraju u i oko Cibalije, nemojte se čuditi ako već idući tjedan netko ugrozi novog idola navijača.

Znate li da Škola nogometa HNK Cibalia ima hvalevrijednu praksu da obitelji slabijeg imovnog stanja ne plaćaju članarinu?

Ako se u slučaju Marija Jurića, inače zamjenika pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti i Voditelja Odsjeka za sport i kapitalne projekte te predsjednika Zajednice sportskih udruga grada Vinkovaca i njegove supruge Ide Jurić, sutkinje Općinskog suda u Vinkovcima, o tome radi – unaprijed se ispričavam.

Idealna parola za završetak ovog teksta bi bila SVAKA ŠKOLA SE PLAĆA.

Osim Škole nogometa HNK Cibalia

Ako se zovete Mario Jurić.

* Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Vinkulja.hr portala.