Sve je spremno za 22. Salon fotografije, otvorenje u četvrtak u 20 sati!

Salon fotografije, 22. izdanje! Ova nacionalna izložba fotografije i ove će godine biti postavljena u Galeriji fotografije Meraja. Posljednje pripreme su u tijeku, postava izložbe Panorama 2020. bit će otvorena u četvrtak, 15. srpnja, u 20 sati.

– Riječ je o retrospektivnoj izložbi koja prikazuje fotografije članova Fotokluba Vinkovci izlagane na vinkovačkom Salonu fotografije od 2000. do 2020. godine. Ovom zgodom bit će predstavljene fotografije 47-ero članova Fotokluba Vinkovci koji su na salonu sudjelovali u oko 150 navrata – rekao nam je Dražen Bota, predsjednik Fotokluba Vinkovci, autor postava izložbe i urednik istoimenog kataloga koji prati izložbu.

O uspješnosti vinkovačkih autora zorno svjedoči podatak o tome da su u protekla dva desetljeća na Salonu fotografije osvojili pet Grand Prix nagrada, od kojih su većinu osvojile autorice; dvije Jadranka Letinić, a po jednu Marija Bota i Suzana Bota. Pedantni statističari izbacili su podatak i o tome da su rekorderi po broju sudjelovanja na Salonu fotografije Zvonimir Tanocki, Damir Glibušić, već spomenuta Suzana Bota i Dražen Bota, svi s dvoznamenkastim brojem „nastupa”!

Inače, spomenuti katalog na 142 stranice donosi oko 600 fotografija izuzetno zanimljivog, panoramskog formata 15×45 centimetara. Njegova promocija jednako je važna, napominje Dražen Bota, kao i izložba koja će biti postavljena do kraja kolovoza.

U okviru ovogodišnjeg Salona fotografije bit će održana i dva fotografska predavanja, pet izložbi iz niza izložbi „U apsidi”, a ovogodišnja salonska priča bit će okončana u listopadu izložbom iz serijala Vinkovački fotografi u okviru kojeg će ove godine biti predstavljena fotografska ostavština Ivana Letilovića iz prve polovice 20. stoljeća.

Dodajmo na kraju i to da je Hrvatski fotosavez prošle godine dodijelio godišnju nagradu Fotoklubu Vinkovci za aktivnosti i doprinos promociji fotografskog stvaralaštva na području RH koja dosad nije promovirana, što će također biti učinjeno u sklopu 22. Salona fotografije.