Sve je spremno za finale Kupa ŽNS-VS; Borinci ili Vuteks-Sloga? Tko god, ulazi u povijest!

U Jarmini je sve spremno za veliki finale Kupa ŽNS vukovarsko-srijemskog između Borinaca i Vuteks-Sloge. Jarminački travnjak je bez premca nadaleko i naširoko. Užitak je njime i prošetati, a kamoli na njemu odigrati utakmicu! A ova nadolazeća je povijesna, jer će pobjednik ove srijede osvojiti svoj premijerni trofej Kupa ŽNS-VS. Borinci, štoviše, igraju svoj prvi finale…

– Za nas je to kruna sezone, baš povijesna utakmica koju priželjkujemo od prošlojesenskog trijumfa u Kupu NS Vinkovci – kaže trener jarminačkog četvrtoligaša Marko Novoselac čija momčad cijelu sezonu igra rastrčano i efikasno, super dojmljivo, sijući opasnost kojoj nije mogao odoljeti ni trećeligaš županjski Graničar kojega su Zeleni porazili (2:1) u nedavnom polufinalu…

– Interes je veliki, očekujemo mnogo naših navijača, ali i ostalih ljubitelja nogometa s područja naše županije. Naravno kako postoji opasnost da i „izgorimo”, ali vjerujem da nećemo. Prošli petak imali smo zajedničku večeru na kojoj smo dodatno nabildali timski duh, za vikend smo bili slobodni što nam je došlo kao naručeno, a danas smo odradili posljednji trening na kojem su mi dečki poslali ohrabrujuće povratne informacije koje ulijevaju nadu da bi srijeda doista mogla biti naš dan.

Jeste li danas vježbali penale?

– Naravno. Ako do njih dođe, vjerujemo u našeg Aleksića – zaključuje Novoselac koji će od 1. minute među vratnice ipak poslati Prišćana.

S druge strane, Vuteks-Sloga je u „NBA ritmu” subota-srijeda-subota. K tome i prorijeđenog kadra te loše rezultatske forme. Trude se dečki trenera Đorđa Bojića maksimalno, no potkrala im se loša serija. Brojevi ne lažu, pet poraza zaredom!

– Sve to u ovoj utakmici ništa neće značiti, ipak je u pitanju finale u kojem sve ostaje po strani. Imamo mnogo izostanaka, ali to je nešto s čime se borimo cijelo proljeće. Igramo rang više, pa smo isključivo zbog toga blagi favorit u ovoj utakmici u kojoj tražimo pobjedu koja bi nam vratila samopouzdanje i samopoštovanje uoči raspleta trećeligaške sezone u kojem smo se doveli u nezgodnu situaciju – kaže Bojić koji ne može računati na kapetana Bratića, najboljeg strijelca Dubravca, od ranije ozlijeđene Gagulića i Lukića, također standardne prvotimce…

– Borinci? Izuzetno ih uvažavamo. Nisu bezopasni, naprotiv. Respekta ima, straha nema.

Podvukao je 42-godišnji stručnjak iz Bačke Palanke još nešto:

– Čujem da u Jarmini pripremaju spektakl. Neka, drago mi je, to mi je posebno zadovoljstvo, nogomet se igra zbog navijača. Nadam se festivalu nogometa, fešti nad feštama i našoj pobjedi – zaključio je Bojić.

Početak utakmice zakazan je u 17 sati. Glavni sudac bit će Otočanin Dino Zrno. „Mahači” su iz Županje, Kruno Šarić i Marko Nikolić. Četvrti sudac je Antonio Sabljić iz Otoka, a delegat Vinkovčanin Jurica Barbarić.

BORINCI (4-2-3-1): Da. Prišćan – K. D. Ileković, Pavičić, Do. Prišćan, Jurišić – Brlečić, Kiš – Tomić, Ležaić, Merkaš – S. Šest. Trener: Marko Novoselac.

VUTEKS-SLOGA (4-3-3): Bombini – Vuksanović, Jelečki, Popin, Jakovljević – Laćarak, Mirosavljević, Bingulac – Tijanić, Križanović, Kosić. Trener: Đorđe Bojić.