SVE PO REDU Radnim danima test na drogu, a u subotu na – inteligenciju!

Nastavno na temu o testiranju na droge (podsjetimo, ponedjeljkom i četvrtkom popodne, ostalim danima dopodne; Vinkovci, Duga ulici 43), koja se ovoga tjedna rasplamsala između nekih vinkovačkih političkih aktera, donosimo i vijest o testiranju inteligencije. Koja će se nadolazeće subote, 30. rujna, održati u nekoliko hrvatskih gradova, između ostalih i u nedalekom Osijeku.

 

Hrvatska Mensa će, naime, ove subote obilježiti Međunarodni dan inteligencije testiranjima inteligencije u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Testiranja će provoditi ovlašteni Mensini psiholozi, a rezultat testiranja stiže na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od mjesec dana. Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije, u vrlo kratkom roku zaprimit će poziv na učlanjenje u Hrvatsku Mensu, koja i ove godine broji više od 1.200 članova.

IZVOR: Hrvatska Mensa

Hrvatska Mensa koja djeluje od 1997. godine, četrnaesti put uzastopce sudjeluje u obilježavanju Međunarodnog dana inteligencije. Prijava na testiranje moguća je putem webshopa Hrvatske Mense webshop.mensa.hr, na kojem se može pronaći više informacija o testiranju, a na kojima primarni cilj nije postati članom Hrvatske Mense, nego testirati inteligenciju, što se i naglašava na svakom testiranju.

Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Testovi inteligencije koji se koriste su rodno i dobno neutralni, zasnivaju se isključivo na slikama, te za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja niti znanje jezika.

Kako bi se potencijalnim pristupnicima donekle približili zadaci s testiranja, u nastavku se nalaze primjeri zadataka:

IZVOR: Hrvatska Mensa

Sve ostale informacije o Hrvatskoj Mensi dostupne su na službenim stranicama www.mensa.hr.