Svečano obilježen Dan Općine Jarmina, „najistočnije zagorske općine”

Općina Jarmina obilježila je svoj dan! Goran Ileković je na prošlogodišnjim (trokružnim!) lokalnim izborima detronizirao Andriju Draganića (HDZ), općinskog načelnika u čak sedam uzastopnih mandata, a danas je emitirao neskriveno zadovoljstvo učinjenim u dosadašnjem dijelu mandata.

– Da, zadovoljni smo učinjenim u proteklih deset mjeseci, ne nedostaje nam ni planova za budućnost. Nastojimo osigurati što bolji i kvalitetniji život stanovnicima Jarmine, sve naše aktivnosti podredili smo tome – rekao je općinski načelnik Ileković na svečanoj sjednici na kojoj su dodijeljene financijske potpore studentima, roditeljima novorođenčadi, zatim potpore za projekte i programe udruga te za poticanje razvoja poduzetništva.

Od realiziranih projekata Ileković naglašava one koji se odnose na uređenje i obnovu komunalne infrastrukture, a u bližoj budućnosti mnoge će ideje i vizije biti usmjerene na poticaj gospodarstva.

– Prijavljujemo projekte, javljamo se na fondove, dosta truda i energije ulažemo u tom smjeru – dodao je Ileković.

Obilježavanju Dana Općine Jarmina nazočio je i zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Franjo Orešković:

– Pratimo rad Općine Jarmina koja može očekivati pomoć Vukovarsko-srijemske županije, a u tom smislu uskoro će biti upriličen i jedan radni sastanak.

Ruku suradnje Jarminčanima pružaju i iz Krapinsko-zagorske županije. Ništa neobično uzme li se u obzir da su sredinom prošloga stoljeća u Jarminu kolonizirani brojni Zagorci s područja današnje Krapinsko-zagorske županije. I danas se ovdje može čuti izvorni „kaj”…

– Sjajno se osjećam svaki put kad dođem u Jarminu za koju u šali volim reći da je najistočnija zagorska općina. Naša suradnja je i dosad bila čvrsta, a sigurno je da ćemo učiniti dodatne napore kako bismo ju dodatno proširili. Pokušavamo zajedno raditi na razvijanju gospodarstva, pomoći koliko možemo u povlačenju sredstava iz EU fondova, a posebno naglašavam sjajnu suradnju naših braniteljskih udruga. Ne treba smetnuti s uma da je preko 11 i pol tisuća Zagoraca sudjelovalo u Domovinskom ratu, mnogi od njih na slavonskom bojištu. Nažalost, bilo je i onih koji su ovdje položili živote na oltar domovine – rekao je krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

 

Svim braniteljima i civilima stradalima u Domovinskom ratu kod spomenika u središtu Jarmine položenim vijencima i upaljenim svijećama odana je dužna počast.