Svečano obilježen Dan Općine Stari Jankovci

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu hrvatskih branitelja, a potom otvorenjem novog Doma kulture u Novim Jankovcima gdje je održana i svečana sjednica Općinskog vijeća, obilježen je Dan Općine Stari Jankovci.

Bila je to prigoda da općinski načelnik Dragan Sudarević prigodnom prezentacijom podsjeti na brojne projekte realizirane u proteklih godinu dana u ovoj općini koju sačinjava pet naselja; Stari Jankovci, Novi Jankovci, Srijemske Laze, Slakovci i Orolik. Pogled na ostvareno inicira osmijeh, Sudarević se zaista ima za čim okrenuti te jednako ponosno gledati unaprijed!

– Želim istaknuti kako se, unatoč pandemiji u protekle dvije godine, nastavilo raditi u realizaciji brojnih projekata koji su pri kraju, a neki od njih su i završeni, što je za svaku pohvalu. Sve projekte, kojima se može postići kvalitetniji život mještana koji žive na području ove općine Vukovarsko-srijemska županija će i dalje podržavati, osobito one projekte koje Općina Stari Jankovci kandidira na državnim i europskim natječajima – naglasio je u svom obraćanju okupljenima na svečanosti obilježavanja Dana Općine Stari Jankovci v. d. pročelnika Ureda župana VSŽ Marko Dikonić.

Na završetku svečanosti dodijeljena su javna priznanja onima koji su svojim nesebičnim angažmanom dali doprinos u razvoju i promociji općine u kojoj žive. Predsjednik Općinskog vijeća Boris Dragičević i načelnik Dragan Sudarević uručili su ih: Udruzi „Hrvatska žena” Slakovci (iz područja kulture), Športskom društvu Croatia Novi Jankovci (iz područja sporta), Marinku Barišiću (iz područja gospodarstva) te velečasnom Mati Špoljaru (iz područja društvenih djelatnosti) koji se u ime nagrađenih obratio okupljenima s nekoliko prigodnih rečenica.