Svečano otvoren 15. DORF, festival koji nigdje nije mogao pustiti korijenje kao u Vinkovcima

Projekcijama filmova “One su tu” redateljice Andrijane Mirne Marin i “Novi val – 40 godina nakon”, autora Nikole Kneževića i Olge Kepčija, u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci započeo je 15. Festival dokumentarnog rock filma (DORF) u okviru kojeg će biti prikazano osam filmova iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

– Sretan sam jer obilježavamo mali jubilej, ali i zbog toga što smo se već nekako etablirali u ovom prostoru, lapidarij Gradskog muzeja je možda i najbolji prostor u Vinkovcima za gledanje filmova – rekao je Toni Šarić, direktor 15. DORF-a u okviru kojeg će biti prikazane tri hrvatske i jedna svjetska premijera, posrijedi su recentna djela glazbeno-dokumentarne produkcije.

Inače, filmski tjedan u Vinkovcima organizira Udruga ljubitelja filma RARE Vinkovci. Potporu u organizaciji pružili su Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija i Hrvatski audiovizualni centar.

– Ovo je festival koji nije mogao nigdje tako dobro pustiti korijenje kao u Vinkovcima koji je grad poznate tradicije, bogate povijesti i kulture, grad brojnih umjetnika i grad rocka. Doista, festival koji na ovakav način govori o glazbi i glazbenicima nije mogao pronaći bolje mjesto od Vinkovaca – naglasio je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić koji je svečano otvorio 15. DORF čiji će popratni sadržaj biti održan u kultnom vinkovačkom baru Hang Loose gdje je uoči otvaranja predstavljen izvrsni magazin “46pgs.”.

U petak će u okviru ovogodišnjeg festivala biti prikazana tri filma; u 20 sati zakazan je početak 60-minutnog filma „Odlazak”, potom slijedi projekcija uratka „Rock bozon”, a u 21.45 na programu su „Indexi”. Mjesto radnje, ponavljamo, ugodni ambijent lapidarija Gradskog muzeja Vinkovci.