Svečano otvoren 15. VFF; čak 41 projekcija u pet festivalskih dana

IZVOR: Grad Vukovar/HRV

Projekcijom filma hrvatskog redatelja Zrinka Ogreste „Plavi cvijet“ sinoć je otvoren 15. Vukovar film festival u Vukovaru. Svečanosti otvorenja festivala nazočio je i župan Damir Dekanić koji je izrazio nadu kako će ovogodišnji festival, koji se održava u pomalo drugačijim uvjetima zbog epidemioloških mjera, privući gledatelje da pogledaju filmove koji su zaista zanimljivi.

Ovogodišnji Vukovar film festival – Festival podunavskih zemalja održava se od 25. do 29. kolovoza 2021, a na njemu se očekuje projekcija 41 filma. Projekcije će se održavati u Hrvatskom domu Vukovar i Cinestaru u Golubici Mall te na terasi Agencije za vodne putove i u perivoju Dvorca Eltz, ukoliko to dozvole vremenski uvjeti.

Na svečanom otvorenju nazočili su i veleposlanik Kraljevine Norveške u RH Haakon Blankenborg, saborski zastupnik Nikola Mažar, a sudjelovali su voditelj Dean Sinovčić, direktor Festivala Igor Rakonić, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, koji je ujedno i otvorio Festival, redatelj Zrinko Ogresta čiji je film „Plavi cvijet“ pobijedio na nedavno održanom filmskom festivalu u Puli, te domaći filmski glumci.

Ove godine biti će prikazano 10-ak komedija, 5 dokumentarnih filmova te drugi žanrovi interesantne tematike. U Vukovar su stigli i filmovi s tek završenih festivala u Berlinu i Cannesu.