Svečano otvorene 56. Vinkovačke jeseni, kiša pokvarila ugođaj i prekinula program!

Svečano su otvorene ovogodišnje Vinkovačke jeseni, nadaleko poznata manifestacija na kojoj Vinkovčani i njihovi gosti od 1965. godine imaju prigodu uživati u hrvatskoj tradicijskoj kulturi, običajima, folkloru, identitetu. Identitetu na istoku Hrvatske gdje Slavonija, Baranja i Srijem znače simboliku privrženosti domovini, ljepoti onoga što nas povezuje i zaista jednom ogromnom sadržaju i bogatstvu hrvatske kulture.

Večeras je na velikoj pozornici u središtu Vinkovaca, na Trgu bana Josipa Šokčevića, održan program svečanosti otvaranja 56. Vinkovačkih jeseni koji je na kraju prekinut zbog loših vremenskih uvjeta. Naime, kiša je cijeli dan opasno prijetila i kraju se – ipak i nažalost! – spustila na Vinkovce neposredno uoči početka večerašnjeg događaja koji je u konačnici i prekinut. Šteta! Za subotu i nedjelju, pak, sinoptičari predviđaju povoljnije vremenske uvjete, bez oborina. Vidjet ćemo…  

Pred Vinkovčanima i njihovim gostima su tako središnje priredbe ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni koje se održavaju pod sloganom „Ide dika, kapu najerio…”. Kroz nadolazeći vikend slijedi sadržajan glavni tradicijski program koji će svoj vrhunac doživjeti u nedjelju raskošnim svečanim Mimohodom 56. Vinkovačkih jeseni te revijom konjanika i konjskih zaprega.