SVI U BIJELO BRDO Tercet Plum-Pušić-Tomašević na ‘suprotnoj strani’

Hrvoje Plum, Domagoj Pušić i Josip Tomašević, IZVOR: BSK

Kao što već „i ptice na grani znaju”, u subotu Cibalia gostuje u Bijelom Brdu kod BSK-a. U najavi ovog dvoboja, nekoliko rečenica posvetit ćemo bivšim igračima Cibalije koji će ovoga vikenda biti na – suprotnoj strani.

Standardni prvotimci BSK-a Hrvoje Plum, Josip Tomašević i Domagoj Pušić nekada su branili boje Cibalije, a sada su neizostavni tercet u momčadi iz Bijelog Brda, s tim kako je Pušić i nositelj kapetanske trake! Plum i Tomašević igračke dane u Cibaliji proveli su kao prvoligaški igrači, dok je Pušić nebeskoplave boje branio u sezoni 2021./2022. kada je stigao iz mostarskog Zrinjskog.

Od navedenih igrača, u redovima Cibalije najduže se zadržao Josip Tomašević koji je za Cibaliju igrao u sezoni 2016./2017. te onoj kobnoj godinu kasnije. U tom vremenskom razdoblju, u 33 utakmice postigao je jedan pogodak. Tomašević je u vinkovačkoj svlačionici domaćin bio drugi put te suigrač Pušiću, dakle u sezoni ’21./’22., a u osam kola jednom je bio strijelac. U međuvremenu je prošao Slovensku (Rudar), Bugarsku (Lokomotiv Plovdiv) te Hrvatsku ligu (Istra 1961). U ovoj sezoni odigrao je 18 utakmica i jednom bio strijelac.

Hrvoje Plum u Cibaliji je bio suigrač Tomaševiću u ‘prvom mandatu’, one godine kad je Cibalia ispala iz Prve u Treću ligu. U trideset utakmica jednom je bio strijelac, ali je zato bio ‘omiljen’ kod sudaca koji su ga čak 11 puta te sezone opomenuli. Ove sezone ima 13 nastupa za BSK, dok je u međuvremenu od Vinkovaca do Bijelog Brda jednu sezonu proveo u drugoj momčadi Osijeka te četiri u sjevernoirskom Glentoranu.

Domagoj Pušić u Cibaliji je imao najkraći staž od ove trojke, a u jedinoj sezoni uspio je ostaviti upečatljiv trag. Naime, u 27 susreta sedam puta upisao se u listu strijelaca. Zanimljivo je za njega kako je u 16 godina dugoj seniorskoj karijeri, 14 sezona proveo u prvoligašima od Hrvatske (Osijek, Zadar), Švicarske (Lugano, BiH (Zrinjski), Litve (Suduva), Malezije (Terengganu), a jedine drugoligaške minute, pogađate, ima u Cibaliji i BSK-u!

Uz navedeni trojac, u BSK-u su ove sezone nastupali Matija Mišić te Luka Mihaljević koji je s Cibalijom bio prvak – Treće lige. Tijekom proteklih 180 minuta ove polusezone, Mihaljević još upisao nastup za BSK, a utakmice je gledao s klupe za rezervne igrače. Što se tiče Mišića, 2016. je bio standardni igrač s 32 nastupa i jednim pogotkom, dok je naredne sezone samo jednom istrčao na teren, a klub ispao iz lige. U ovoj polusezoni prešao je igrati za Radnički iz Dalja koji nastupa u Međužupanijskoj ligi…