„TAJ TVOJ VOLJENI GRAD” Rade Šerbedžija (ipak) u Vinkovcima; u nedjelju, 22. svibnja!

FOTO: Facebook stranica Rade Šerbedžija

Vinkovci, Osijek, Slavonski Brod, Maribor, Offenbach… Ne, nije vozni red autobusnog prijevoznika, nego gradovi u kojima će Rade Šerbedžija tijekom svibnja održati koncerte. Da, Vinkovci, grad u kojem je planetarno popularni umjetnik odrastao, grad čije se konture naziru na njegovom najavnom banneru, uz znakovitu fusnotu „Taj tvoj voljeni grad”, grad u kojem je 15. studenog prošle godine Šerbedžija trebao održati koncert koji je u konačnici otkazan, jer je – dotični termin preblizu obljetnici sloma obrane Vukovara u Domovinskom ratu.

„Koncert je planiran u tjednu kada se prisjećamo najveće tragedije hrvatskog naroda u novijoj povijesti i kada u miru s pijetetom odajemo počast žrtvama Vukovara i našeg kraja“, pojasnio je svojevremeno razloge otkazivanja koncerta vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić u upisu na društvenim mrežama.

Koncert je prvotno otkazan za prosinac, no i tada je priča negdje zapela. Ne zbog Šerbedžije, kojemu je silno stalo stati pred vinkovačku publiku, čemu svjedoči i e-mail korespondencija koju smo sa Šerbedžijom obavili preko susretljivog posrednika i u kojoj, između ostalog, popularni umjetnik piše i sljedeće:

Znaš, prije dvadesetak dana vraćao sam se s mojom Lenkom iz Beograda u Zagreb i na hrvatskoj granici dao sam naše putovnice najljepšoj graničarki na svijetu. Ona me je pogledala, osmjehnula se i pitala: Hoćete li doći u Vinkovce?. Rekao sam: Pa, ne znam… Ja bih toliko volio, ali sad je na njima da odrede kada…”. A ona je rekla: Dođite, mi vas svi toliko čekamo.”, napisao nam je 16. prosinca 2021. godine Rade Šerbedžija, čekajući novu priliku za vinkovački nastup.

Ona je sada tu. I ovdje. U vinkovačkom Gradskom kazalištu Joza Ivakić. Nedjelja, 22. svibnja, u 20 sati. Ulaznice za koncert u prodaji su na blagajni vinkovačkog kazališta po cijeni od 100 kuna. Uz kupljenu ulaznicu ide i prigodni dar – Šerbedžijin CD.

Inače, cjelokupan prihod od prodaje ulaznice namijenjen je kupnji tehničke opreme za Gradsko kazalište Joza Ivakić.