Tajanstveni jumbo plakati u Vinkovcima – politička poruka ili marketinški trik?

VINKOVCI, DAJTE MI PRILIKU, stoji na nekoliko jumbo plakata istaknutih na strateškim lokacijama diljem Vinkovaca, uglavnom u blizini trgovačkih centara. Jedan je postavljen tako da je iz vlastitih spavaćih soba lako uočljiv kako predsjedniku Gradskog odbora HDZ-a, tako i predsjedniku Županijskog odbora HDZ-a.

Nije nezanimljivo ni to da je zasad tajni oglašivač aktivirao svoju kampanju tijekom današnjeg neradnoga dana. Znakovito je kako je vijest o postavljanju jumbo plakata najprije osvanula na fejsbuk stranici negda glasnog vinkovačkog gradskog vijećnika, a sada uglavnom fejsbuk kroničara više angažiranog na društvenim mrežama nego u Gradskom vijeću na čijim se sjednicama već odavno ne pojavljuje, a za nerad mu se, inače, iz vinkovačkog proračuna redovito isplaćuje 900 kuna mjesečne naknade.

Dopuštamo mogućnost da se ovdje radi i o marketinškom oglasu sličnom onome koji se na frekventnim mjestima u gradu pojavio prije nekoliko godina, također uoči lokalnih izbora, također sa sličnom – političkom – konotacijom. No, naknadno se ispostavilo kako istaknuti slogan ”Naša zemlja treba ljude koji vjeruju u sebe” tada nije sadržavao političku poruku, nego je bila riječ o marketinškoj aktivnosti jedne bankarske ustanove.

Što li je ovdje posrijedi, odnosno što se krije iza ”VINKOVCI, DAJTE MI PRILIKU”, zasad možemo samo nagađati. Kao i uvijek pokazat će najbolji sudac, vrijeme. Uzgred, poruka je otisnuta na sivoj podlozi, što u ovim jednako sivim i turobnim vremenima ne donosi svima nama neophodni dašak optimizma i volju za davanjem prilike. No, valjda marketinške agencije znaju što čine…