Talijanski redatelji Foscarini i Cammarata posjetili Studio kreativnih ideja Gunja

Redatelji dokumentaristi Filippo Foscarini i Federico Cammarata posjetili su Studio kreativnih ideja Gunja gdje su ih ugostili tamošnji mladi filmaši. Voditeljica filmske družine Anita Tufekčić u školskoj knjižnici, osim njih, ugostila je i filmsku montažerku Doru Slakoper iz Zagreba i gunjanskog redatelja Marka Dugonjića.

Federico i Filippo bili su na rezidenciji na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i tamo su prvi put čuli za Gunju, a zatim i za Studio kreativnih ideja Gunja. Prilikom svog prvog posjeta Gunji, prošloga svibnja, snimali su film u Vukovaru čiju režiju potpisuju njih dvojica dok montažu potpisuje Dora Slakoper. Dokumentarni film je snimljen u jednom danu i nosi naziv „A soft hiss of this world“.

Na počeku druženja učenici su se predstavili gostima i razgovarali su o snimanju, svojim filmskim i glumačkim iskustvima i filmu općenito. Zajedno su pogledali igrani film „Bravo, Anamarija“ koji je nastao na ovogodišnjoj Ljetnoj školi filma Gunja. Zatim su gledali inserte dokumentarnih filmova gostiju iz Italije i analizirali ih zajedno kroz komentare o osobnom doživljaju dokumentarnog filma.

Učenici su, oduševljeni viđenim, uputili brojna pitanja redateljskom dvojcu koji je boravi na ovim prostorima na istraživanju građe za svoj novi dokumentarni film.