Tandem Dabro-Beljo u Cibalijinom dresu? Snovi su barem besplatni…

Otpuhnuli smo prašinu s arhiva i nabasali na fotografiju koja datira iz 2012. godine. Na njoj tada dva još neizbrušena nogometna dijamanta; desetogodišnji Dion Drena Beljo kojemu je nagradu za najboljeg igrača i strijelca malonogometnog turnira na Lapovcima uručio 15-godišnji Marko Dabro za kojeg se već tada otimala cijela Hrvatska i pola Europe.

U međuvremenu se štošta izdogađalo u životima obojice; Dabro je 2013. otišao u Italiju, preciznije u Fiorentinu (najveći je to Cibalijin transfer ikada; neslužbeno, „težak” 800.000 eura), ondje je obolio od mononukleoze, 2016. se vratio u Cibaliju kako bi „oživio” karijeru, pa se u sezonama koje slijede tražio u Gorici i slovenskom Bravu, da bi se u konačnici pronašao u Bijelom Brdu gdje je u dresu drugoligaša BSK-a prošle sezone zabio okruglih 30. Danas je u devetka Lokosa i treći strijelac Prve HNL. S tim da mu je trener Čabraja u nekim utakmicama pretpostavio Kačavendu i Kulenovića, a s klupe ipak nitko ne može zabiti. Tako da bi ovih sedam na kontu vjerojatno bilo i podebljano, a zaostatak za prvim topnikom lige Drmićem zanemariv ili nikakav.

Beljo je, pak, u sezoni 2018/19. konkretnim učinkom (10 golova+9 asistencija) pridonio Cibalijinom ekspresnom povratku u 2. HNL (nakon administrativnog izbacivanja u trećeligaško društvo). Po isteku sezone istekao mu je i stipendijski ugovor s Cibalijom, do produljenja nije došlo jer Cibalijina „struka” nije prepoznala da je on „taj”. Jest ona iz Gradskog vrta, danas je igrač pod ugovorom s Osijekom. Posuđen prošloga ljeta Istri 1961 u čijem je dresu dosad utrpao pet prvenstvenih (uz dvije asistencije) i tri pogotka u Kupu Hrvatske. Uz napomenu da mu je trener Garcia počeo vjerovati tek u 5. kolu kada je, baš protiv Osijeka, debitirao u startnoj postavi. U uvodna četiri kola upisao je tek tri nastupa i kombiniranih 59 minuta!

Sve je i u Dabrinom, i u Beljinom slučaju kasnije došlo na svoje. Kombinacija bogomdanog talenta i rudarskog rada uglavnom je dobitna. S ponosom smo gledali sinoćnju utakmicu 14. kola Prve HNL na pulskoj Drosini gdje su vinkovački dečki bili prve violine svojih momčadi. Obojica strijelci; Beljo za Istrinu pobjedu 2:1, Dabro za Lokomotivinu utjehu. Na čas smo se uhvatili u mašti; napadački tandem Dabro-Beljo u Cibalijinom dresu… Snovi su barem besplatni.