Tehnološki park i vinkovački gameri predstavljeni na festivalu inovacija u Slavonskom Brodu

Fab Lab Slavonika je laboratorij za digitalnu fabrikaciju u kojem se može napraviti gotovo sve. Ideja Fab Laba je pokrenuta na američkom sveučilištu MIT, a kasnije se proširila svijetom. Spomenuti laboratorij organizirao je ovoga petka u Slavonskom Brodu Festival inovacija i tehnologije na kojem je sudjelovao i Tehnološki park Vinkovci.

– Na poziv Tatjane Šoronda, predsjednice Fab Lab Slavonika, te ravnateljice Tehničke škole Slavonski Brod Vikice Lukić na ovom smo događaju, pred doista širokim auditorijem, predstavili rad Edukacijskog centra za svjetlovodne tehnologije – informirao je Josip Gilja, direktor Tehnološkog parka Vinkovci.

I to nije sve…

– Prigodu za prezentaciju svojih postignuća imao je i stanar Tehnološkog parka Vinkovci Adam Vuić, direktor i osnivač tvrtke Torus Inc., predstavljajući poboljšanu verziju igrice Sigma Centauri koju razvija – dodao je Gilja.

Inače, kao što je poznato, Tehnološki park Vinkovci snažno podupire razvoj gaming industrije, jednu od najbrže rastućih (uz IT) industrija u svijetu, kako po prometu, tako i po profitu. Činit će, poručuje Gilja, to i ubuduće