Tehnološki park Vinkovci ohrabruje mlade na otvaranje vlastitog poduzeća

Tehnološki park Vinkovci d.o.o. je u suradnji s Ekonomskom i trgovačkom školom Ivana Domca Vinkovci održao informativnu radionicu na temu „Poticanje poduzetništva i obrtništva“. Polaznici radionice bili su učenici kao potencijalni budući poduzetnici. Cilj ove informativne radionice je ohrabriti mlade na otvaranje vlastitog poduzeća, na što bi se teško odlučili zbog straha od neuspjeha. 

Prepreka za ulazak u poduzetništvo danas je mnogo manje te se priroda mnogih poduzeća promijenila u smislu davanja prednosti mladim poduzetnicima u mnogim djelatnostima. Prihvaćanje poduzetništva kao održivog izbora karijere, koncept je koji se polako mijenja, a osobito ukoliko je riječ o mladima koji imaju poduzetničku ideju i spremni su za pokretanje vlastitog posla.

Upravo se ovom informativnom radionicom nastojalo pružiti učenicima dovoljno informacija o mogućnostima koje im nudi Tehnološki park Vinkovci d.o.o. i potaknuti ih da investiraju svoje znanje i mladost u pokretanje cjelokupnog gospodarstva.

Na radionici je predstavljen rad Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. i Podružnice Poduzetnički inkubator Vinkovci, koji od svog osnutka pružaju potporu poduzetnicima u svim stupnjevima razvoja kroz proces inkubacije i kroz različite savjetodavne i edukacijske aktivnosti. Na radionici su također gostovala tri mlada uspješna poduzetnika koji su predstavili rad svojih poduzeća; Parts of the sun, R solutions d.o.o. i Blinx j.d.o.o. te prenijeli vlastita iskustva o osnivanju poduzeća i razvoju poslovanja.

Nakon informativne radionice organiziran je obilazak zgrade Poduzetničkog inkubatora Vinkovci te poduzetnika koji se nalaze u procesu inkubacije.

Iz Tehnološkog parka poručuju kako je ovo samo jedna u nizu informativnih radionica koje će održati, a sve s namjerom omogućavanja lakšeg pristupa informacijama budućim poduzetnicima i postojećim poduzetnicima u svim stupnjevima razvoja, razvoja Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. kao poduzetnički potporne institucije, povezivanja i jačanja suradnje s ciljem stvaranja povoljnijeg rasta i razvoja poduzetništva u gradu Vinkovcima i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na aktivnostima koje organizira Tehnološki park Vinkovci d.o.o. mogu poslati svoj upit na e-mail: info@tp-vk.hr i dobiti sve potrebne informacije.