TEHNOLOŠKI PARK VINKOVCI U tijeku prijave kandidata za obuku za rad sa svjetlovodnim kabelima

Prvi Edukacijski centar za svjetlovodne tehnologije (ECST) – jedini takvoga tipa u Hrvatskoj – osnovan je u Tehnološkom parku Vinkovci d.o.o. i to s ciljem s ciljem edukacije, uvježbavanja i certificiranja stručnjaka za radove na svjetlovodnim vodovima i mrežama u Hrvatskoj.

ECST se sastoji od dva prostora – unutarnjeg i vanjskog laboratorija – međusobno povezanih 96-nitnim svjetlovodnim kabelom postavljenim u odgovarajuću zaštitnu infrastrukturu. Sadržaji Edukacijskog centra za svjetlovodne tehnologije imaj za cilj simulirati stvarne optičke mreže u malom opsegu, kako u zatvorenom tako i na otvorenom prostoru, u simuliranim i realnim uvjetima.

Usluge ECST-a su usmjerene na edukaciju i uvježbavanje polaznika – i žena, i muškaraca – koji su malo ili nisu nikada prije radili sa svjetlovodnim kabelima, kako bi stekli i unaprijedili znanja i praktične vještine te za one koji žele poboljšati znanja iz ovog područja. U vinkovačkom Edukacijskom centru za svjetlovodne tehnologije su do sada odrađena već četiri ciklusa obuke i osposobljeno 50 osoba za rad na ovakvim poslovima

Kapacitet ECST-a je 16 polaznika koji mogu biti bilo koje struke i obrazovanja, žene i muškarci, sa ili bez iskustva u infrastrukturnim radovima u telekomunikacijskom tržištu. Potrebna je samo želja za stjecanjem ovog visokovrijednog znanja i (barem elementarno) poznavanje engleskog jezika. Svoje prijave kandidata pošaljite na kontakt mail ecst@tp-vk.hr.