Tehnološkom parku Vinkovci certifikat za izvrsnost!

Održana je završna konferencija projekta BOND 2 “Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI)” koji provodi Hrvatska agencije za malo gospodarstvo inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) – faza 2 BOND 2. Tom prigodom Tehnološkom parku Vinkovci uručen je certifikat razine 5 što podrazumijeva da je ova potporna institucija kroz dotični projekt implementirala sve ono što je on obuhvaćao i to na najvišoj mogućoj razini, uz još 13 takvih u Hrvatskoj. Inače, nacionalna mreža BOND uključuje 96 potpornih institucija i ima 228 mentora (od toga 42 certificirana). 

– Jedan od ciljeva projekta jest da u cijeloj RH djelatnici poduzetničko-potpornih institucija imaju standardiziranu uslugu prema poduzetnicima u području u kojem djeluju – rekao nam je Josip Gilja, direktor Tehnološkog parka Vinkovci.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 6,6 milijuna eura. Financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i to u 100-postotnom iznosu.

– U svim fazama projekta sudjelovali su svi zaposlenici Tehnološkog parka Vinkovci te su kroz projekt stekli specifična znanja i vještine koje su potrebne prilikom svakodnevnog savjetovanja i rada s poduzetnicima – naglasio je još Gilja te dodao kako je projekt BOND podigao razinu kompetencija poduzetničko-potpornih institucija, razvio edukacijske materijale i nove usluge za sve poduzetnike u RH. 

– Ono što je iz ovoga projekta značajno za Vinkovce jest i to da se kroz njega Hrvatska agencija za malo gospodarstvo decentralizirala te na taj način otvorila svoje predstavništvo i ured u Tehnološkom parku Vinkovci što umnogome olakšava komunikaciju s poduzetnicima iz Vukovarsko-srijemske županije. Željela bih još naglasiti kako je razina 5 stečena ispunjavanjem najviših uvjeta koji su bili potrebni za dobivanje najviše razine certifikata. Tijekom posljednje tri godine ukupno smo educirali 1.349 poduzetnika u Tehnološkom parku Vinkovci što samo po sebi govori o stručnosti, angažmanu i trudu naših djelatnika – podvukla je Melita Meštrović, zamjenica direktora Tehnološkog parka Vinkovci.