Telemach Dan sporta okupio 200-injak vinkovačkih osnovnoškolaca

Plazma Sportske igre i Grad Vinkovci združenim su snagama – u skladu s preporukama HZJZ-a za manifestacije na otvorenom – organizirali Telemach Dan sporta, održan na stadionu HNK Cibalia. Riječ je o sportsko-edukativnoj manifestaciji koja je okupila osnovnoškolce od 1. do 4. razreda s područja Vinkovaca (za sudjelovanje ih je bilo prijavljeno 196-ero) koji su se natjecali u graničaru i atletici, a oni najbolji izborili su plasman na Državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će sredinom srpnja biti održana u Splitu gdje će mali vinkovački amaterski sportaši imati priliku družiti se i natjecati s vršnjacima iz cijele Hrvatske i to u potpunosti besplatno.

Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativa događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske.

Inače, Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom dva i pol desetljeća svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori. Povezuju sve svoje dionike i uključuju ih u pozitivnu sliku i ugled koji grade godinama kao promotor zdravog načina života i društvenih vrijednosti među djecom i roditeljima. Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.