Testiranje na drogu u Dugoj 43; ponedjeljkom i četvrtkom popodne, ostale dane dopodne!

Testiranje na droge je proces koji se koristi kako bi se utvrdilo postoji li prisutnost psihoaktivnih supstancija u tijelu osobe. Ovo testiranje se najčešće provodi u svrhu utvrđivanja zlouporabe droga ili u svrhu osiguranja sigurnosti na radnom mjestu. Postoje različite metode testiranja na droge, uključujući testiranje urina, krvi, pljuvačke ili kose.

Ovaj proces u Vinkovcima obavlja Služba za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja koja djeluje pod ingerencijom Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije. Ondje se redovito obavljaju programske aktivnosti usmjerene na prevenciju zlouporabe droga i zaštitu mentalnog zdravlja, a provodi ih stručni tim koji čine medicinska sestra, liječnik i psiholog. A nekad ranije i socijalni radnik te defektolog.

Vinkovačka Služba za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja nalazi se u Dugoj ulici 43. Ondje je utorkom, srijedom i petkom prijepodne te ponedjeljkom i četvrtkom popodne moguće pojedinačno, ali i testiranje na tri, šest i deset različitih droga. Relevantno testiranje na prisutnost droga provodi se, doznajemo i to, na uzorku urina. Dakle, svi zainteresirani sada znaju gdje, kada i kako. Izvol’te.