Tihomir Posavčić, nezavisni gradonačelnički kandidat: Nudim rješenja, a ne obećanja!

Nova runda lokalnih izbora u Vinkovcima donosi nam neke nove kandidate, svježa lica. Jedno od njih je Tihomir Posavčić, 33-godišnji odvjetnik iz Vinkovaca, koji ima ambiciju biti vrlo konkurentan u nadolazećoj utrci za gradonačelnički naslonjač. Što ga je uopće motiviralo na kandidaturu?

– Kroz svoju odvjetničku praksu stekao sam brojna znanja i vještine koje želim staviti u funkciju razvoja našeg grada. Mnogi nemaju taj osjećaj društvene odgovornosti koji meni ne nedostaje. U izbore ulazim kao osoba koja istinski voli Vinkovce i koja smatra,  imajući u vidu neiskorištene potencijale, da ne zaslužujemo stanje u kojemu se nalazimo. Ključno je da ne želim više šutjeti niti samo prigovarati. Želim se uključiti kao aktivni protagonist koji će stvari pokrenuti tako da građani doista osjete razliku u odnosu na dosadašnje obrasce ponašanja – kaže Posavčić koji na svibanjske izbore ulazi kao nezavisni kandidat, ali uz potporu određenih političkih opcija.

– Tako je, na izbore izlazim kao nezavisni kandidat u punom smislu te riječi te se nadam širokoj podršci naših sugrađana. Otvoren sam za razgovor sa svima koji žele raditi za dobrobit Vinkovaca i njegovih građana. HDZ je posljednjih 30 godina učinio premalo za ovaj grad, stagniramo na svim razinama i promjena vlasti je naprosto nužna. Sigurno je da nije vrijeme za stranačke taštine i osobna ega jer samo zajednički nastup oporbe može donijeti promjenu vlasti u Vinkovcima. Zato očekujem da kao kandidat mogu biti prihvatljiv svim političkim opcijama jer do sada nisam bio politički eksponiran i nisam politički djelovao niti kroz jednu političku stranku. Javnu podršku sam dobio od gradske organizacije SDP-a, a na županijskoj razini djelujem u okviru nezavisne liste Tomislava Panenića.

Zašto 16. svibnja glasati za Tihomira Posavčića? 

– Ne dajem prazna obećanja. Vinkovci su u upravljačkom smislu potpuno zapušten i devastiran grad. Prometna rješenja su zastarjela, imamo problem gospodarenja otpadom, socijalne politike postoje samo u predizborno vrijeme, a potpora za poduzetnike je nastala pod pritiskom koronakrize. Grad doslovno umire u demografskom, gospodarskom i svakom drugom smislu. Upravo zato se moj program temelji na povećanom ulaganju u demografske mjere i stvaranju ozbiljne poduzetničke klime koja će se bazirati na fleksibilnom servisu za poduzetnike. Smanjenje i kasnije ukidanje stope prireza, koja je među najvećima u županiji, jedna je od mojih prioritetnih mjera za čiju provedbu treba provesti sveobuhvatnu reformu funkcioniranja grada. Neotuđivo je  pravo svakog pojedinca da podrži pojedinog kandidata i glasa za njega bilo da je odluka vođena emocijama, vlastitim interesom ili su razlozi realni i opravdani. Trudim se da naši sugrađani u meni prepoznaju mladog, nekorumpiranog, obrazovanog i iskusnog čovjeka kojemu vrijedi dati glas i povjerenje – dodaje Posavčić koji smatra kako su Vinkovci spremni za promjene, na boljitak svih građana najstarijeg europskog grada.

– Mjerilo uspjeha mora biti usporedba s brojnim hrvatskim i europskim gradovima slične veličine koji su razvojno daleko ispred Vinkovaca. Zato moji suradnici i ja smatramo da su promjene nužne. Ipak, vladajući HDZ ima brojne alate komunikacije kojima šalje iskrivljenu i uljepšanu sliku svojih uspjeha. Na kraju će konačan sud donijeti naši građani, a o tome nam svima ovisi budući smjer i intenzitet razvoja – zaključuje Posavčić.