TK Cerna sjajno organizirao, a Ivan Lalić briljantno odigrao turnir u okviru 42. Žetvenih svečanosti

TK Cerna osnovan je u svibnju ove godine, no već i u tom kratkom vremenu svoga djelovanja nametnuo se idejom i vizijom o tome kako unaprijediti društveni život ovoga mjesta. Spomenuta ceranska udruga autorski je potpisala organizaciju teniskog turnira za rekreativce koji je okupio 16 sudionika.

– Za početak smo i više nego zadovoljni, premda nam vremenski uvjeti nisu bili baš naklonjeni. No, natjecanje smo ipak uspješno priveli kraju. Već razmišljamo i tome kako bismo ove godine organizirali još jedan turnir i to još masovniji. Ali, o tome kada za to dođe vrijeme – naglasio je Ivan Vratarić, predsjednik TK Cerna.

Turnir je upriličen u okviru 42. Žetvenih svečanosti, tradicionalne manifestacije iza koje čvrsto stoji Općina Cerna, koja svesrdno – s ukupno preko milijun i pol kuna godišnje – pomaže i djelovanje sportskih udruga s područja općine.

– Pomažemo u granicama svojih mogućnosti, a činit ćemo to i ubuduće. Podrazumijeva se da se i TK Cerna može osloniti na nas. Riječ je o mladoj, ali vrlo ambicioznoj udruzi koja promiče istinske vrijednosti i stoga zaslužuje našu pažnju i potporu – rekao je općinski načelnik Josip Štorek koji je nazočio finalnom ogledu te uručio nagrade najbolje plasiranima.

A najbolji je bio Ivan Lalić. U finalnom meču – kojemu je ozbiljno zaprijetila kiša, no na kraju ju je, srećom, ipak „odvukla Sava” – Lalić je bio uspješniji od imenjaka Marića s 2:0 u setovima (6:2, 6:4).