Tko će u finale ŽNS-VS na Vuteks-Slogu? Novoselac: Graničar je favorit! Ilić: U Kupu nema favorita!

Jarminčani su osvojili Kup NS Vinkovci finalnom pobjedom protiv Dilja

Ove srijede oko 19 sati doznat ćemo tko će u finalu Kupa ŽNS vukovarsko-srijemskog biti domaćin Vuteks-Slogi, pobjedniku Kup NS Vukovar; Borinci (pobjednik Kupa NS Vinkovci) ili Graničar (pobjednik Kupa NS Županja)?

– Za nas je to utakmica sezone, šlag na tortu. Pozivam sve naše navijače da nas dođu bodriti, samo uz njihovu pomoć možemo nešto napraviti protiv favoriziranog Graničara – kaže trener Jarminčana Marko Novoselac, zadovoljan signalima koje su mu sa zadnjeg treninga poslali njegovi Zeleni…

– Osjetim da ekipa vjeruje u prolaz. Svi su pozitivni po tom pitanju. Forma? U zadnje tri utakmice bolje izgledamo na terenu nego na semaforu. Ali, to protiv Graničara ništa neće značiti, svaka utakmica nova je priča – dodaje Novoselac koji u sastavljanju momčadi neće moći računati na braću Šest, Sašu i u zadnje vrijeme sve zapaženijeg Vendelina, ali i na od ranije ozlijeđenog Flinčeca te možda i Pavičića, zbog radnih obveza.

Ni Novoselčev kolega s „pogrešne strane” nije bez kadrovskih problema. Strategu Graničara Draženu Iliću već neko vrijeme na klupi za pričuve dežuraju uglavnom juniori, pa i kadeti:

– Ova utakmica dolazi nam u najgore moguće vrijeme, kadrovski smo baš devastirani. Nema Smolčića, Pejčića, Babića, Prnjaka…, Ivan Kovačević i Lešić su „načeti”, ali ćemo ih nekako probati „zakrpati” za ovu utakmicu koju bi najradije odgodio da mogu.

Novoselac gura Graničar ulogu favorita, ujedno Županjcima tovareći psihološko breme na leđa, no Ilić replicira mladom kolegi:

– U Kupu nema favorita. Malu prednost dajem domaćinu, zbog domaćeg terena i naših kadrovskih nevolja. Jesu, u nižem su rangu, ali u vrhu nižeg ranga tako da su u pitanju samo nijanse. Svjestan sam da su spremni suočiti nas s nizom problema, stoga ćemo utakmici pristupiti oprezno, vrlo oprezno – napominje Ilić čija je družina u posljednjih 20-ak dana odigrala čak osam utakmica.

Sutrašnjoj jarminačkoj početak je zakazan u 17 sati, a arbitrirat će Antonio Ripić iz Šarengrada.