Tko je na odvojenim skupovima kod Bosančića i Dabre bio, a do riječi nije došao?

U samo sat vremenskog razmaka i petstotinjak metara zračne udaljenosti danas su se održana dva političko-medijska skupa na kojima je bilo više zanimljivosti oko onih koji su na tim događajima šutjeli, nego oko onih koji su govorili. Dojučerašnji stranački drugovi Ivan Bosančić i Josip Dabro predstavili su svoje programe i prve suradnik(c)e u utrci za gradonačelnika/župana.

Bosančić je svoj događaj održao u svojevrsnom spomeniku mandata kojeg privodi kraju – Poduzetničkom inkubatoru. Dabro je, pak, svoj skup upriličio u hotelu Admiral. Isto tako, Bosančić je imao dva skupa; jedan za medije, dok je drugi bio namijenjen stranačkoj vojsci, ali ne i medijima. Na ovom prvom, uz novinarske ekipe aktualnom vinkovačkom gradonačelniku koji je predstavio smjernice programa u priželjkivanom nadolazećem mandatu društvo su pravili još: predsjednik županijskog HDZ-a Mario Banožić, glavni tajnik stranke Krunoslav Katičić te kandidat za dogradonačelnika Josip Romić.

Zanimljivo je kako je na ovaj događaj stigao i HDZ-ov kandidat za župana Damir Dekanić, no on nije nazočio samom događaju. Barem ga mi nismo vidjeli u dvorani tijekom Bosančićevog predstavljanja. Tko zna, možda je malo zakasnio pa se popunila epidemiološka kvota o broju osoba koje smiju nazočiti.

Svjedoci kažu kako se Dekanić ipak obratio stranačkoj vojsci na kasnije održanom zatvorenom skupu. Zanimljivo je kako na niti jednom od ova dva događaja koja je Bosančić organizirao nije bilo niti aktualnog župana Bože Galića, ali ni Tomislava Čuljka, kao ni ljudi koji su prije četiri godine čvrsto stajali uz njega – Ivana Barbarića i Luke Burilovića!

S druge strane, na skupu podrške Josipu Dabri, kako smo notirali, nazočio je predsjednik Zelene liste Nenad Matić. Riječ je o stranci koja djeluje uglavnom samo u Zagrebu, pa ostaje za vidjeti kako on može Dabri pomoći u jurišu na Palaču Srijem. Inače, Nenad Matić bio je dugogodišnji član HSS-a, a tu je stranku napustio zbog Krešimira Beljaka. Ono što je zanimljivo, ovom događaju nazočio je i Zdravko Kelić koji je postao povjerenik HSS-a za našu županiju nakon što je ta stranka doživjela masovan egzodus u stranku u nastajanju – Demokratski HSS. Zanimljivo, ono što Beljak razdvoji, tu je Škoro da spoji. Mislimo na Matića i Kelića…

Ipak, kako nije potpisao Sporazum, već je bio u funkciji pasivnog promatrača, ostaje u konačnici nerazjašnjeno što je na ovom skupu Kelić tražio? Naravno, tražio je mandat. Pitanje je samo tko će (mu) ga dati, Škoro ili HDZ…